Kárpátinfo hetilap


| 2021. 05. 12. – 17:59 | Kárpátalja |
Az immáron ötödik éve futó Önellátó Nagycsalád Projekt keretében idén előnevelt tojó- és húshibrid, valamit brojlercsirkét adtak át a rászoruló tagcsaládjaiknak, amit a baromfik számára szükséges vitamincsomaggal és tápkoncentrátummal is kiegészítettek. Fotó: Kovácsné Marton Erzsébet

Hirdetés

Bár a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) elsősorban azzal a céllal jött létre kilenc évvel ezelőtt, hogy tagcsaládjaik számára minél több tartalmas, közösségépítő programot szervezzen, az élet úgy hozta, hogy szociális gondok enyhítését is fel kellett vállalja. Ám célkitűzéseihez híven ezt úgy teszi, hogy nem halat, hanem hálót próbál adni.

Az immáron ötödik éve futó Önellátó Nagycsalád projekt keretében idén előnevelt tojó- és húshibrid, valamit brojlercsirkét adtak át a rászoruló tagcsaládjaiknak, amit a baromfik számára szükséges vitamincsomaggal és tápkoncentrátummal is kiegészítettek.

Az adományt a megajándékozottak nagyobb része az AgroHusar Kft. beregszászi telepén, illetve 40 család a szárnyasok „származási” helyén, Salánkon vehette át.  

– Miért vállalták fel ezt a programot? – kérdeztük Tarpai Józsefet, a KMNE elnökét.

– Tulajdonképpen mindig nagy dilemma a egyesületünk elnöksége számára, hogy mennyire foglalkozzon szociális jellegű kérdésekkel. Hisz maga az egyesület inkább arra törekszik, hogy minél több közös, minőségi időtöltéshez biztosítson programokat. évente ezekből több mint százat is szervezünk, így minden hétre jut olykor több is. Most úgy sikerült, és valószínűleg a Jóisten is úgy akarta, hogy a magyarországi Máltai Szeretetszolgálat felajánlott egy bizonyos összeget tagcsaládjaink támogatására, amiből ezúttal tojó- és brojlercsirkéket vásároltunk, s azt osztottuk szét. A programot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Liechtensteini Vöröskereszt segítségével támogatta.

– Mennyire van erre igény?

– Nagy lenne erre a kereslet, hiszen amint meghirdettük a lehetőséget, több mint 300 család jelentkezett, viszont a keret csupán 212 család igényének kielégítésére volt elegendő. Igyekeztünk a legigazságosabb döntést hozni a kiválasztáskor, s bízunk a többiek megértésében. Próbáltuk úgy összeállítani a csomagot, hogy árban körülbelül megegyezzen az adomány, így aki húscsirkét igényelt, az 20 darabot kapott, tojókból 40 jutott az azt kérőknek. Az előző évek tapasztalatai alapján úgy látjuk, szükség van az ilyen akciókra. Bár a továbbra is azt tartjuk elsődlegesen fontos feladatnak, hogy olyan közösségépítő, -erősítő programokat szervezzünk a tagcsaládjaink számára, ahol minőségi időt tudnak eltölteni a családok, vagy olykor a házaspárok. De olykor ilyen szociális programot is szervezünk, hisz van rá igény.

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete egyébként minden rendezvényére szeretettel hív és vár minden tagcsaládot.

Kovács Erzsébet

Hirdetés

  • Az immáron ötödik éve futó Önellátó Nagycsalád Projekt keretében idén előnevelt tojó- és húshibrid, valamit brojlercsirkét adtak át a rászoruló tagcsaládjaiknak, amit a baromfik számára szükséges vitamincsomaggal és tápkoncentrátummal is kiegészítettek.
  • Az immáron ötödik éve futó Önellátó Nagycsalád Projekt keretében idén előnevelt tojó- és húshibrid, valamit brojlercsirkét adtak át a rászoruló tagcsaládjaiknak, amit a baromfik számára szükséges vitamincsomaggal és tápkoncentrátummal is kiegészítettek.

  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 20. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés