Mozaik | 2021. 05. 12. – 18:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Újabb halálos áldozatokat szedett szerdán a tovább zajló izraeli-gázai rakétaháború – jelentette az izraeli sajtó szerdán.

A gázai egészségügyi minisztérium szerda délig 48 halottat és 305 sebesültet jelentett az izraeli légitámadások nyomán - írja az MTI.

A halottak közül 13-an gyerekek, hárman nők.

Az izraeli Barzilaj kórház Askelónban szerda délelőtt 4 olyan sebesültet fogadott, akiket egy Gázai övezetből vállról indított páncéltörő rakéta talált el, miközben az övezet környékén utaztak. Az egyik sebesült meghalt, egy másik utas életveszélyes állapotban van – jelentette az izraeli katonai rádió tudósítója a kórházból.

Benjámin Netanjahu, az izraeli átmeneti kormány miniszterelnöke a vegyesen, zsidók és arabok lakta észak-izraeli Akkóba látogatott, ahol kedden zavargások törtek ki, arab fiatalok erőszakos tüntetéseken vettek részt és gyújtogattak.

Reuven Rivlin izraeli államfő éles szavakkal ítélte el az arab fiatalok zavargásait a vegyes lakosú városokban, és a Lodban történteket pogromnak nevezte. Brutális támadásnak nevezte az izraeli zászló palesztinra cserélését Lodban, ami szerinte árt az arabok és a zsidók izraeli együttélésének, és elítélte az arab vezetők hallgatását a történtek után.

Beni Ganz izraeli védelmi miniszter bejelentette, hogy a katonai hadművelet a gázai fegyveresek ellen „addig fog tartani, amíg szükséges”.

„Izrael nem készül tűzszünetre. Csak ha teljes csendet érünk el, akkor beszélhetünk nyugalomról”

– mondta Ganz a gázai rakétatámadások egyik legfőbb célpontjában, Askelónban tett látogatásán szerdán.

Késő délutánra Netanjahu összehívta a biztonsági kabinetet a helyzet értékelésére és a további lépések meghatározására.

A miniszterek a Falak őrzője hadművelet esetleges kiterjesztéséről fognak szavazni a 12-es kereskedelmi TV csatorna hírportáljának értesülése szerint.

Hétfő este rakétaháború kezdődött Izrael és gázai szélsőséges iszlamista szervezetek között, miután Jeruzsálemben összecsapások zajlottak palesztinok és az izraeli biztonságiak között az iszlám vallás Mekka és Medina után harmadik legszentebb helyén, az al-Aksza mecsetnél.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy fegyveres támadást követtek el egy iskolánál kedden az oroszországi Kazanyban. A Volga menti nagyváros 175-ös számú iskolájában kedden két ember tüzet nyitott lőfegyverekből, legalább 11 ember, köztük kilenc gyerek meghalt, 32 megsérült.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy több százan megsebesültek Jeruzsálemben egy mecsetnél zajló összecsapásokban. Az összecsapások a Templom-hegyről fokozatosan átterjedtek az óváros területére, s a rendőrök lezárták az óváros kapuit, mert a hírek nyomán számos újabb palesztin próbált bejutni.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!