Mozaik | 2021. 05. 13. – 12:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Indiában továbbra is problémás a vakcinabeszerzés, a lakosság oxigénhiányban szenved, a kórházak túltelítettek, a halottak az utcán tornyosulnak.

Amíg a kormány járvány elleni intézkedések hatékonyságán töri a fejét, a dél–ázsiai ország erősen vallásos népe továbbra is hindu gyökerű házi gyógymódokkal harcol a fertőzés ellen - írja a Hirado.

Az Akhil Bharat Hindu Mahasabha csoport vezetője tehén vizeletivó rendezvénynek adott otthont Újdelhiben, remélve,

hogy a bevett gyakorlat segít a koronavírus elleni védekezésben.

Narendra Modi miniszterelnök hindu nacionalista pártjának néhány vezetője is a hindu vallás szent állatának, a tehén vizeletének fogyasztását ajánlja a fertőzés megelőzésre.

„21 éve isszuk. Sosem éreztük szükségét gyógyszerek fogyasztásának vagy az oltásnak” – mondta Om Prakash, rendezvény résztvevője.

Suman Harpriya, Assam államának törvényhozója egy közgyűlési ülésen a jelenlévő képviselőknek elmondta, hogy a tehén vizelete mellett az ürüléke is hatásos a koronavírus kezelésére.

Ezzel sokan egyet is értenek: az alábbi felvételen tehéntrágyával kenekednek, így „védve” magukat a fertőzéstől.

Az orvosok természetesen a vallási módszerek hatékonyságát nem tartják tudományosan bizonyítottnak.

„Nincs tudományos igazolás arra vonatkozóan, hogy e népszokások bármelyike megelőzésére szolgálna. A tehéntrágya és a vizelet salakanyag, nincs semmilyen kutatás, amely bizonyítaná a hatásukat” – mondta Debprasad Chattopadhyay virológus a Deutsche Presse-Agentur hírügynökségnek.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy valótlan koronavírus-adatokat tett közzé az indiai kormány. Az Egészségügyi Világszervezet tudósai aggasztónak tartják az indiai koronavírus megbetegedéseket. Az ország mért adatai halálozási számokat illetően nem egyeznek a valós számokkal.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy továbbra is nagyon gyorsan terjed a koronavírus-járvány Indiában. Az indiai egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az országban 22,6 millió koronavírus-fertőzöttet regisztráltak eddig, ezzel India továbbra is a koronavírus-járvány által leginkább sújtott ország az Egyesült Államok után.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!