Kárpátinfo.net


| 2021. 05. 15. – 09:47 | Kárpátalja |
Kárpátalján az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzBU) munkatársai több mint 15 millió hrivnya értékű földmachinációt leplezett le Ungváron. Fotó: SZBU

Hirdetés

Kárpátalján az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzBU) munkatársai több mint 15 millió hrivnya értékű földmachinációt leplezett le Ungváron.

Az SZBU megállapította, hogy Ukrajna Állami Geodéziai Térképészeti és Kataszteri Szolgálatának (Derzsheokadasztr) egykori vezetője összejátszott az egyik állami vállalattal és eltulajdonítottak egy 1,6 hektárnyi állami tulajdonban lévő telket Ungváron.

A vizsgálat szerint a földterületet illegálisan magánszemélyek nevére íratták.

Az ügyben hatalommal való visszaélés értelmében büntetőeljárást indítottak. Még tart a nyomozás – jelentette az Ukrán Biztonsági Szolgálat sajtóosztálya.

Hirdetés

  • Kárpátalján az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SzBU) munkatársai több mint 15 millió hrivnya értékű földmachinációt leplezett le Ungváron.

Korábban a Kárpátinfo.net hírt adott róla, hogy egy felmérés szerint az ukránok 79%-a ellenzi a külföldiek földvásárlási jogát Ukrajnában. A válaszadók csupán 15%-a támogatja a földvásárlást.

Emlékeztetőül Denisz Smihal miniszterelnök szerint Ukrajnában a földpiac elindítása után az első 5-10 évben a mezőgazdasági földek értéke 2-5-szörösére növekedhet.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!