Események | 2021. 05. 16. – 09:30 |
A határőrök hamisítás jeleit vették észre a PCR-teszteknél, amelyet azonnal jelentettek a rendőrségnek. Fotó: Facebook bejegyzés

Hirdetés

Ketten is hamis PCR-teszttel próbálkoztak átkelni a magyar-ukrán határon. Egy ukrán és egy magyar férfi is hamis PCR-tesztet nyújtott át az asztélyi határőröknek.

A magyar-ukrán határon található asztélyi ellenőrző ponton az okmányellenőrzés során két kötelező PCR-tesztet s gyanúsnak találtak a határőrök. A határőrök hamisítás jeleit vették észre a PCR-teszteknél, amelyet azonnal jelentettek a rendőrségnek.

Az ukrán és a magyar állampolgárságú férfi is elismerte, hogy pénzért vásárolták a PCR-teszteket.

Mint tudjuk, a dokumentumok, pecsétek, bélyegzők és nyomtatványok hamisítása, hamisított dokumentumok, pecsétek, bélyegzők értékesítése vagy felhasználása büntetőjogi felelősséget von maga után  – olvashatjuk az Ukrajna Állami Határőr Szolgálatának Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk róla, hogy Kárpátalján egy hét alatt hétszer ajánlottak fel csúszópénzt a határőröknek, mivel az utazók nem rendelkeztek megfelelő PCR-teszttel. A megvesztegetések összege 11 000 forint, 700 hrivnya, 500 cseh korona és 20 euró volt. 

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!