Kárpátinfo.net


| 2021. 05. 17. – 13:30 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Jelenleg 3 millió ukránnak nincs internet hozzáférése az országban, ami Örményország lakosságával egyenlő.

Jövőre Ukrajna minden településének hozzáférése lesz az internethez, és

2023 végére az emberek legalább 95%-ának lesz internete.

Erről Mihajlo Fedorov, a digitális átalakítások minisztere beszélt a Reggeli 1+1-el (Сніданок з 1+1) című műsorban - írja a TSN.ua.

Elmondása szerint ma valódi probléma van az internet hozzáféréssel az országban.

A Pénzügyminisztérium 726 kérelmet kapott az egyesített területi közösségektől (OTG), amelyek idén segítik több mint egymillió ukrán csatlakozását a világhálóhoz, ami több mint háromezer települést és több mint hatezer társadalmi infrastruktúrát jelent.

Ami az összes település internethez való hozzáférését illeti, ez jövőre lehetséges - mondta a miniszter.

"Jövőre lezárjuk ezt a kérdést, és minden település csatlakozik az optikai internethez. Ezzel párhuzamosan dolgozunk a 4G-n. Új statisztikák vannak - 2,4 millió ukrán először kapott 4G-t. Csaknem 8 millió ukrán fejlesztette a 3G-t. Célunk, hogy 2023 végére az emberek 95%-ának legyen internete" - jegyezte meg Mihajlo Fedorov.  

Hozzátette, hogy a Legfelső Tanács megszavazta azt a költségvetést, amelyből fedezik az erre fordított kiadásokat.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az idei év elejétől Kárpátalján 39 olyan baleset történt, melyek személyi sérülésekkel jártak. A leggyakoribb esetek az ütközések, gyalogosok elgázolása, járművek felborulása és biciklisek elgázolása voltak. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában az OKKO és a WOG felfüggesztette a prémium üzemanyagok értékesítését. Az OKKO töltőállomásokon május 15-e óta az üzemanyagárak állami szabályozásának bevezetése kapcsán a PULLS 95 és a PULLS Diesel értékesítését ideiglenesen felfüggesztették.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!