Index.hu
| 2021. 05. 17. – 17:00 | Olaszország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A nyaralás és az orvosi/fogorvosi vagy kozmetikai műtét összekapcsolása nem ritka. A koronavírus azonban új távlatokat nyitott az idegenforgalom előtt.

Ötven euróért árulják május 17-től turistáknak a Szputnyik V-t San Marinóban.

A törpeállam egészségügyi minisztere szerint az összeg mindkét dózist fedezi. A lehetőséggel azok élhetnek, akik legalább három éjszakát töltenek ott, és 3-4 héten belül visszajönnek a következő oltásért - írja az Index.

A kezdeményezéssel a turizmus fellendülését várják.

Egy norvég utazási iroda oltással összekötött utazásokat kínál Oroszországba. Az ügyfelek többféle utazási csomag közül választhatnak, amelyek mindegyike tartalmazza az orosz Szputnyik V vakcina beadását.

Egy hónap alatt 1200 euróért (430 ezer forintért) két utazást tehetnek meg a két dózisért, fejenként 3000 euróért (1,07 millió forintért) az ügyfelek egy háromhetes luxusüdülést élvezhetnek egy oroszországi gyógyüdülőhelyen, miközben az utazás kezdetén és végén még be is oltják őket.

A harmadik opció egy törökországi vakációt foglal magában moszkvai átszállással,

a reptéren ugyanis oltóközpont működik a terminálon belül.

Egy német házaspár a minap 2000 eurót költött az utazással egybekötött oroszországi oltásra. A férj, Heinz-Gerd Pinkernell azzal érvelt: nem tudja, mikor kerültek volna sorra az oltásban odahaza, Németországban.

Egy osztrák utazási iroda viszont sajnálattal tudatta: szívesen szerveznének vakcinautakat, ugyanakkor „garantálni szeretnék”, hogy a külföldön szerzett oltást elismerjék a védettségi igazolványban.

A szervező emiatt „kínosnak és mérhetetlenül bosszantónak” nevezte, hogy amíg a Szputnyik V nem kap EU-tanúsítványt, nem indíthatnak eredeti terveikkel összhangban különböző all inclusive oltási kirándulásokat Moszkvába vagy Szentpétervárra.

Korábban az orosz gyártó a hivatalos Twitter-oldalán azt posztolta: „Szputnyik V oltás Oroszországban! Ki van a fedélzeten?” – és mellékelt egy fényképet, amelyen lelkes emberek láthatóak a Szputnyik feliratú repülőgép mellett.

Dubajozás – oltással egybekötve

Dubajban március óta minden, 40 évesnél idősebb személy oltáshoz juthat dubaji tartózkodási engedéllyel. Az egyetlen hivatalos feltétel tehát a lakhely. Az emírségek hónapok óta kampányol, hogy a külföldiek egy évig Dubajból folytassák a „home office”-t.

Bárki, aki havi 4000 eurónál (1,4 millió forintnál) többet keres, alig 600 euróért 12 hónapos tartózkodási engedélyt igényelhet. Ez egyrészt arra jogosítja fel, hogy Dubajból dolgozhasson, és arra is, hogy a helyszínen beoltsák. A vízum többszöri beutazásra hatalmazza fel a tulajdonost, aki kénye-kedvére jöhet-mehet.

Hogy David Guetta kiváltotta-e a vízumot, nem tudni, mindenesetre Dubajban kapta meg a koronavírus elleni oltóanyagot, és ezért a francia DJ nagyon szerencsésnek érezte magát.

A vakcinaturizmus kétségtelenül valamelyest hozzájárulhat a közös célhoz, a járvány felszámolásához. De mivel a világ nagy része még mindig az oltásra vár, vajon tisztességes és etikus-e, hogy a tehetősek nyaralással kötik össze? – tette fel a kérdést az Euronews riportere.

Köztudott, hogy magyarok is jártak külföldre oltásért. A kormányinfón megerősítették, hogy a külföldön élő magyar állampolgárok is kaphatnak védettségi igazolványt, továbbá azok is, akik az EU, a NATO vagy az OECD tagállamaiban, Oroszországban vagy Kínában kaptak oltást.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy már nem tartóztathatják le egymást az emberek Georgia államban. Georgia államban megszüntettek egy 1863.óta érvényben lévő törvényt, amely lehetővé tette az állampolgárok számára, hogy letartóztassanak egy másik polgárt, ha úgy ítélik meg, hogy bűncselekményt követett el.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy a Pfizer vakcinája átprogramozhatja az immunválaszokat. Holland és német kutatók arra figyelmeztetnek, hogy a Pfizer koronavírus elleni vakcinája a veleszületett immunválaszok komplex átprogramozódását okozhatja, amit figyelembe kell venni az mRNS-alapú vakcinák fejlesztésénél és használatánál.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!