Karpat.in.ua
| 2021. 05. 17. – 10:15 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Kijev nem számít arra, hogy a Nyugat csapatokat küld Ukrajnába az orosz agresszióval szembeni védelemhez – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter a Deutsche Welle német állami médiumnak.

Az ukrán diplomácia vezetője az interjúban hangsúlyozta:

„nem számítunk külföldi csapatok érkezésére, hogy segítsenek nekünk.”

Ugyanakkor hozzátette, Kijev számít a partnerek támogatására, hogy ellássák Ukrajnát mindazzal, amit fel tudnak ajánlani, hogy megvédhesse magát a konfliktusban - írja a Karpat.in.ua.

Riporteri kérdésre válaszolva, hogy Kuleba tényleg nem számít-e arra, hogy a NATO háborúba lép Oroszország ellen, a miniszter kiemelte:

„abszolúte, Ukrajna egyelőre nem tagja a NATO-nak,

és szeretnék világosan, egyértelműen emlékeztetni arra, hogy ez a mi földünk, mi fogjuk megvédeni, a partnereink pedig segíthetnek nekünk ebben, s meggyőződésen, hogy ez így is lesz.”

A külügyi tárca vezetője ezzel kapcsolatban megállapította, Ukrajna nem észleli az orosz csapatok olyan mértékű visszavonását, amely után a határ mentén a feltétlenül szükséges létszám maradna.

„Amit ma látunk, az csapatvisszavonás csapatvisszavonás nélkül, ezért továbbra is ébereknek kell maradnunk” – mutatott rá az ukrán diplomácia vezetője.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna egyelőre nem lát pozitív reagálást NATO-belépési törekvésére, de azért nem hagy fel a csatlakozási próbálkozásokkal – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter a Deutsche Welle német állami médiumnak. Az ukrán diplomácia vezetője az interjúban sajnálkozva mutatott rá, hogy az európai uniós csatlakozási határidőt már rég ki kellett volna jelölni Ukrajna számára.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Viktor Medvedcsukkal eggyel kevesebb lett az ukrán oligarchák száma - reagált Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy pénteki újságcikkben a Moszkva-barát ellenzéki politikussal szemben hazaárulás miatt indult eljárásra. Mint mondta, az ukrán társadalom elvárja, hogy mérséklődjön az oligarchák politikai befolyása.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!