Hirado.hu
| 2021. 05. 17. – 10:30 |

Hétfőtől jelentkezhetnek oltásra a külföldön élő magyarok. A hírt Orbán Viktor miniszterelnök már pénteken bejelentette a Kossuth Rádióban

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Hétfőtől jelentkezhetnek oltásra a külföldön élő magyarok. A hírt Orbán Viktor miniszterelnök már pénteken bejelentette a Kossuth Rádióban, de ma ismét erre hívta fel a figyelmet a Facebook-oldalán.

Orbán Viktor azt írta: minden magyar regisztrálhat oltásra, éljen bárhol is - írja a Hirado.

„Ott tartunk, hogy hétfőtől szeretnénk arra biztatni a Magyarország területén kívül élő magyarokat, hogy regisztráljanak.

Tehát, ha valaki a világ bármely pontján, Tűzföldtől vagy Patagóniától Csíkszeredáig szeretné beoltatni magát, de ott ahol él, nem tudja, vagy jobban bízik Magyarországban, akkor jöjjön ide hozzánk, regisztráljon az erre a célra kijelölt informatikai felületen, időpontot és helyszínt fog kapni, ide jön, és megkapja az oltást ”– mondta Orbán Viktor.

Regisztrálni a Vakcinainfo.gov.hu oldalon lehet, és immár azoknak is adott a lehetőség, akik nem rendelkeznek magyar TAJ-számmal.

Korábban hírt adtunk arról, hogy Oroszországban is megjelent az indiai variáns. A Roszpotrebnadzor szerint 130, az egyetem orvosi karán tanuló diák érkezett Indiából a Volga menti nagyvárosba áprilisban, májusban pedig további 18. Borisz Kosztyisko rektor közlése szerint a diákok koronavírustesztje még negatív eredményeket mutatott a határon.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy gyors nemzetközi reakcióval megakadályozható lett volna a Kínából indult koronavírus-járvány kirobbanása nyomán keletkezett globális katasztrófa – erre jutott egy, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által felkért, független szakértőkből álló testület, az Independent Panel for Pandemic Preparedness and Response.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!