Kárpátinfo.net


| 2021. 05. 18. – 08:43 | Kárpátalja |
Fotó: Ukrajna Állami Határőr Szolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése

Hirdetés

Május 17-én délben az ungvári ukrán-szlovák ellenőrző ponton a határőrök a vámosokkal együtt kábítószercsomagot találtak egy ukrán állampolgár járművében.

Egy 51 éves dnyipropetrovszki lakos cseh rendszámú Renault márkájú személygépkocsival akarta elhagyni Ukrajna területét.

A határőrök felfigyeltek a sofőr viselkedésére és megjelenésére.  

A kitágult pupillák és a férfi gyors beszéde gyanúsnak tűnt. A rendvédelmi tisztviselők úgy döntöttek, hogy alaposabban átvizsgálják a járművet. Az ellenőrzésbe kábítószer-keresésre kiképzett szolgálati kutyát is bevontak.

Az ellenőrzés során a szolgálati kutyának köszönhetően az autóban a határőrök egy marihuánára hasonlító zöld anyaggal teli csomagot fedeztek fel.

A további ellenőrzés során a sofőr személyes holmijai között egy őrlő eszközt is találtak.

A gyors vizsgálat eredményei szerint kiderült, hogy a csomagban kender volt.

A határőrök a helyszínre az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársait hívták ki. A vonatkozó eljárási intézkedések végrehajtása után a nyomozók lefoglalták a kábítószert és az autót is. 

Az ukrán férfi ellen kábítószercsempészet miatt eljárást indítottak – olvashatjuk Ukrajna Állami Határőr Szolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy balesetet okozott és elmenekült a helyszínről egy részeg sofőr Kárpátalján. A napokban rendőrséghez bejelentés érkezett arról, hogy Perecsenyen, az Uzsanszka utcában egy közlekedési baleset történt. 

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy hamisított PCR-tesztekkel próbáltak bejutni Kárpátaljára. Az ukrán és a magyar állampolgárságú férfi is elismerte, hogy pénzért vásárolták a PCR-teszteket.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!

Hirdetés