Események | 2021. 05. 18. – 09:52 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Május 17-én az asztélyi ellenőrző ponton a Munkácsi Határőr Osztag emberei felfedeztek egy nőt, aki a határátlépéskor más valaki útlevélét nyújtott be a határőröknek.

A 34 éves ukrán hölgy elmagyarázta, hogy külföldi útjára sietve véletlenül nővére útlevelét vette el.

A határőrök a nő ellen illegális határátlépési kísérlet miatt jegyzőkönyvet állítottak ki. További sorsáról a bíróság dönt majd. 

Az elkövetett bűncselekmény miatt a nő ellen

3400-8500 hrivnya összegű pénzbüntetést vagy 15 napos adminisztratív letartóztatást alkalmazhatnak.

A határőrök emlékeztetnek arra, hogy előzetesen fel kell készülni a külföldi utazásokra - ellenőrizni kell a határátlépéshez szükséges összes dokumentum rendelkezésre állását, azok használhatóságát, érvényességét – olvashatjuk Ukrajna Állami Határőr Szolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy kendert szimatolt ki a szolgálati kutya az ungvári ellenőrző ponton. Az ellenőrzés során a szolgálati kutyának köszönhetően az autóban a határőrök egy marihuánára hasonlító zöld anyaggal teli csomagot fedeztek fel.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy hamisított PCR-tesztekkel próbáltak bejutni Kárpátaljára. Az ukrán és a magyar állampolgárságú férfi is elismerte, hogy pénzért vásárolták a PCR-teszteket.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!