Politika | 2021. 05. 20. – 15:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában akkor ér véget a szegénység, amikor mindenki adót fog fizetni.

Ukrajnában a szegénység korszaka akkor ér véget, amikor mindenki adót fog fizetni és lezajlik a teljes szabályozás megszüntetése (dereguláció) - mondta Volodimir Zelenszkij elnök május 20-án, csütörtökön tartott sajtótájékoztató során, írja a Korrespondent.net.

„A szegénységet legyőzni a legnehezebb.

Sürgetem a kormányt, hogy emelje mind a minimálbért, mind a nyugdíjakat. Másrészt a gazdaság nem nagyon fejlődik. A szegénység korszaka akkor ér véget, amikor mindenki adót fog fizetni, amikor dereguláció lesz, amikor az állam a lehető legnagyobb mértékben digitalizálódik” - mondta.

Zelenszkij továbbá kijelentette azt is, hogy hivatali ideje lejárta előtt felszámolja a korrupciót is.

Emellett bejelentette a „Medvedcsuk-korszak” végét is.

„Ez a társadalom programjának része. Úgy gondolom, hogy a Medvedcsuk-korszak véget ér” - mondta Zelenszkij, válaszolva választási programjának végrehajtásával kapcsolatos kérdésre.

A sajtótájékoztatón megnevezte fő prioritásait: oligarchák, háború és törvénytelenség nélküli ország.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy kinevezték az új egészségügyi minisztert Ukrajnában. Az Ukrán Legfelsőbb Tanács Viktor Ljaskót nevezte ki egészségügyi miniszternek május 20-án.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Viktor Medvedcsukkal eggyel kevesebb lett az ukrán oligarchák száma - reagált Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy pénteki újságcikkben a Moszkva-barát ellenzéki politikussal szemben hazaárulás miatt indult eljárásra.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!