Karpat.in.ua
| 2021. 05. 21. – 07:26 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Addig kell befejeznünk a háborút Donbászon, amíg Vlagyimir Putyin tölti be Oroszország elnökének a tisztségét, ehhez közvetlen megbeszélések kellenek az orosz államfővel – jelentette ki Volodimir Zelenszkij elnök csütörtökön elnökségének két éves évfordulója alkalmából Kijevben tartott nagy sajtókonferenciáján, adta hírül az rbc.ua hírportál.

Az Antonov repülőgépgyárban szervezett évfordulós sajtókonferenciáján az elnök hangsúlyozta: „Nincs más esélyünk - írja a Karpat.in.ua.

Be kell fejeznünk a háborút, amíg Putyin az Orosz Föderáció elnöke. Ezt nagyon szeretném és hiszek ebben.”

Zerlenszkij azt is elmondta, hogy Putyinnal vagy Donbászon, vagy semleges területen szeretne találkozni. Mint jelezte, az Elnöki Hivatal egyeztetést folytat a Kremllel a találkozóról.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy meg kell védeni az Ukrajnában élő nemzeti kisebbségeket saját régióikban, beleértve a magyar kisebbséget annak érdekében, hogy ne ismétlődjenek meg a Krím félszigeten és a Donyec-medencében történtek - szögezte le Volodimir Zelenszkij csütörtökön Kijevben, a két éve tartó elnökségét értékelő sajtóértekezletén.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajnában a szegénység korszaka akkor ér véget, amikor mindenki adót fog fizetni és lezajlik a teljes szabályozás megszüntetése (dereguláció) - mondta Volodimir Zelenszkij elnök.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!