MTI

| 2021. 05. 24. – 08:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Életveszélyesen megsebesült Londonban a Black Lives Matter (a Fekete Életek is Számítanak, BLM) nevű politikai-társadalmi mozgalom egyik vezető aktivistája, akit hétfő hajnali beszámolók szerint fejlövés ért.

A Scotland Yard hivatalos közleménye szerint az incidens a dél-londoni Southwark kerületben történt.

A londoni rendőrség egyelőre nem nevezte meg hivatalosan a sérültet, tájékoztatásában csak annyi szerepel, hogy egy 27 éves nőről van szó - írja az MTI.

A BBC közszolgálati médiatársaság hétfői értesülése szerint a támadás Sasha Johnsont, a fajgyűlölet vezérelte erőszakcselekmények és a feketékkel szembeni rendőri brutalitás ellen küzdő BLM-mozgalom egyik prominens nagy-britanniai képviselőjét, a Taking the Initiative (Átvenni a Kezdeményezést) nevű, négy éve életre hívott brit politikai párt vezetőségi tagját érte, még vasárnap hajnalban.

A Taking the Initiative Party saját meghatározása szerint olyan politikai szervezet, amelyet üzleti hátterű, de "politikai szempontból hajléktalan" alapítók hoztak létre. A párt az ismertetés szerint úgy tartja, hogy az üzleti szektor pozitív közösségi szerepet tölt be a vállalkozói tevékenység, a foglalkoztatás és a felelősségteremtés révén.

Instagram-oldalán a párt megerősítette, hogy a támadás áldozata Sasha Johnson. A szervezet beszámolója szerint Johnsont - akinek két gyermeke van - a fején érte a lövés, és jelenleg válságos állapotban, intenzív osztályon kezelik.

A 27 éves aktivista a BLM-nek és a Taking the Initiative pártnak egyaránt tagja, tevőlegesen küzd a fekete közösségeket érő igazságtalanságok ellen,

és tevékenységéért számos halálos fenyegetést kapott - áll a párt beszámolójában.

A Scotland Yard hétfői ismertetése szerint ugyanakkor - jóllehet a vizsgálat még korai szakaszában jár - nincs semmilyen arra utaló jel, hogy a sértett célzott támadás célpontja lett volna, és nincsenek olyan adatok sem, hogy a fiatal nő az incidens előtt bármilyen hitelt érdemlő fenyegetést kapott.

A londoni rendőrség szerint a támadás egy olyan épület közelében történt, amelyben éppen egy partit rendeztek, és a környéken nagyon sokan tartózkodtak.

A felhívásban a Scotland Yard kéri a rendezvény résztvevőit, hogy ha bármilyen információ birtokában vannak az incidensről, vegyék fel a kapcsolatot a rendőrséggel.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy menesztették a BLM-es eszmék ellen felszólaló amerikai katonatisztet. Felmentettek egy alezredest az amerikai űrhadseregben (US Space Force), mert az Egyesült Államokban terjedő marxizmust és az úgynevezett eltörléskultúrát bírálta egy podcast-fórumon.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy egy dél-karolinai iskolabuszon történt túszejtés a minap, azonban iskolabusz sofőrje szerint az ovisok – akiket hősöknek nevez – kíváncsiságának köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!