Közélet | 2021. 05. 25. – 13:47 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Jelentősen javulnak a járványügyi adatok, ezért megszűnik az Operatív Törzs rendszeres tájékoztatója, legközelebb csak pénteken nyilatkoznak majd. Június 23-ig biztosan marad az ellenőrzés a schengeni határokon.

„Nagy utat tettünk meg tavaly óta. Az, hogy a koronavírus harmadik hullámának vége fele járunk, az, hogy már a lépcsőzetes feloldás ötödik szakaszában vagyunk, mindannyiunk közös sikere" – mondta Kiss Róbert rendőr alezredes, idézi az Origo.

Az újabb enyhítéseknek köszönhetően megszűnt a kijárási tilalom és a maszkviselés a köztereken. 

Most már szabad az egyéni és csapatsport is, illetve szabadon lehet családi és magánrendezvényeket is szervezni, így lakodalmakat is. 

Fontos, hogy a látogatható intézmények, szórakozóhelyek csak védettségi igazolvánnyal vehetők igénybe.

Az is fontos, hogy a schengeni övezetben továbbra is fenntartják a határvédelmi intézkedéseket, június 23-ig biztosan - tette hozzá.

164 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 802 510 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Meghalt 21 többségében idős, krónikus beteg, így az áldozatok száma 29 581 főre emelkedett. 1417 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 159-en vannak lélegeztetőgépen – ismertette az elmúlt 24 óra adatait Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője.

A szennyvízvizsgálati adatok is kimutatták, hogy folyamatosan csökken a koronavírus örökítőanyagának mennyisége. Ez pedig arra utal, hogy a következő időszakban is folyamatosan csökkenni fog a fertőzöttek száma.

A magyar lakosság átoltottsági aránya 51 százalékos.

Galgóczi Ágnes arról is beszélt, hogy a kedvező járványügyi adatok a magas átoltottságnak és a védelmi intézkedések betartásának köszönhetőek. Közölte, hogy már a határon túli magyarok is regisztrálhatnak a védőoltásra. 

Még félmillióan vannak, akik regisztráltak, de nem foglaltak időpontot. 334 ezer Pfizer-vakcina érkezett hétfőn, és ebből 175 ezer felhasználható első körös oltásra. 

Bejelentették azt is, hogy legközelebb csak pénteken lesz tájékoztató.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy meghalt 21, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 164 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést. Eddig 5 026 529 embert oltottak be Magyarországon, közülük 3 072 940-en már a második adag vakcinát is megkapták.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!