Origo
| 2021. 05. 25. – 18:30 | Világ |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Forbes.com szerint nem egészen egy hónappal azután, hogy április végén Jeff Bezos vagyona harmadszor is átlépte a 200 milliárd dolláros álomhatárt, az amerikai üzletember már nem mondhatja magát a világ leggazdagabbjának, hiszen a francia milliárdos Bernard Arnault szorosan felzárkózott melléje a dobogó legfelső fokára.

Jelenleg mindketten 186 milliárd dolláros nettó vagyonnal rendelkeznek - írja az Origo.

A luxusipari termékeket gyártó LVMH tulajdonosa, a cége részvényeinek árfolyamában bekövetkezett emelkedésnek köszönhetően

800 millió dollárral gazdagabban zárta a múlt hetet.

Az Amazon papírjai viszont 1 százalékot estek a tengerentúlon, 2,3 milliárd dollárral apasztva Bezos vagyonát. Az erőteljes tőzsdei árfolyammozgások közepette Arnault cégének értékeltségével pénteken napközben még meg is előzte riválisát, később azonban emelkedésnek indultak az Amazon részvényei, ami később eltüntette a különbséget kettejük vagyona között.

Ám az Amazon részvényei hamarosan emelkedésnek indultak, és ennek következtében a francia milliárdos még aznap vissza is szorult a második helyre. 

Amikor a Forbes április elején közzétette a világ leggazdagabb embereiről készített rangsorát, Bezos állt ez első helyen 177 milliárdos nettó vagyonnal, Arnault foglalta el a harmadik helyet 150 milliárddal,

kettejük között pedig a második pozícióban a Tesla alapítója, Elon Musk volt található.

Időközben azonban az LVMH részvényei közel 21 százalékkal emelkedtek, ami a háromszorosa az Amazon által ugyanezen időszakban elért 7 százaléknak, így pedig a francia üzletember szép lassan beérte az amerikai multimilliárdost. 

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!