Hirado.hu
| 2021. 05. 25. – 14:30 |
Fotó: Internet

Hirdetés

A rendőrség becslése szerint egymillió euró (348 millió forint) értékű kokaint találtak banános kartonokba rejtve a bajorországi Erdingben.

A Latin-Amerikából érkezett drogot tartalmazó kartondobozokat ki is szállították a helyi kiskereskedőknek, a rendőrségnek utólag kellett összeszednie a szállítmányt - írja a Hirado.

A csempészett kokaint 1500 banános kartonba rejtették a drogkereskedők,

amelyeket május közepén kiszállítottak kiskereskedőknek Bajorország-szerte.

A Közép-Amerikából érkezett drogszállítmányra egy helyi logisztikai vállalat dolgozói találtak rá a szemétlerakóban – számolt be a német online sajtó kedd reggel.

A német vámhatóság keddi közleménye szerint a szállítmányt a környékbeli üzletekbe kiszállító teherautósofőrök eredetileg „nem tulajdonítottak nagy jelentőséget annak, hogy a doboz idegen tárgyakat tartalmazott”.

Mint mostanra kiderült, banán helyett nejlonzacskóba csomagolt és ragasztószalaggal átkötözött kokain volt a dobozokban.

A vámhatóság közölte azt is, hogy a biobanán Ecuadorból teherhajón szállították Hollandiába, majd onnan kamionnal Erding város logisztikai negyedébe.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy filmbe illő bankrablást akadályozhattak meg Németországban. Valószínűleg bankrablási kísérletet akadályoztak meg német útépítők, amikor munkavégzéskor ráakadtak egy alagútra, amely egy pénzintézet épületéhez vezetett az északnyugat-németországi Spenge városában.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy hús közé rejtettek közel féltonnányi kokaint. A koszovói rendőrség 400 kilogramm kokaint foglalt le egy Brazíliából érkezett hússzállítmányban – közölték a helyi hatóságok hétfőn.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!