Karpat.in.ua
| 2021. 05. 28. – 12:36 | Románia |
Fotó: Internet

Hirdetés

A román hatóságok 2850 pisztolyt foglaltak le az ukrán határon. A fegyvereket egy járműben elrejtve próbálták Ukrajnába szállítani - közölte csütörtökön Lucia Bode román belügyminiszter.

A haszongépjárművet egy ukrán állampolgár vezette, aki bútorokat szállított, ezek között voltak elrejtve a pisztolyok - írja az MTI.

A szállítmányt a román határrendőrök lefoglalták.

A miniszter nem közölte, hogy a lőfegyvereknek hova kellett volna eljutniuk.

A tárcavezető elmondta azt is, hogy az elmúlt napokban a román rendőrség több mint 3200 ellenőrző akciót végzett, ebből 43 nagyobb szabású volt, amelynek keretében 300 házkutatást végeztek olyan személyeknél, akik súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsíthatók.

Összesen 112 személyt állítottak elő.

43 országosan vagy nemzetközileg körözött személyt találtak meg, és több mint 29 ezer bírságot róttak ki.

Bode közölte még, hogy 424 illegális bevándorlót állítottak meg a határrendőrök Románia határainál az elmúlt három napban, illetve 35 tonna hulladék illegális importálását akadályozták meg. Közölte, hogy az ellenőrzések a héten folytatódnak.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy május 28-án Asztélynál az ukrán-magyar határon letartóztattak egy körözött személyt. A férfit az ukrán rendőrök kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények miatt körözik.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!