Politika | 2021. 05. 30. – 09:11 |
Ukrajna miniszterelnöke szerint az ukrán gazdaság kezd magához térni a koronakrízis után. Az átlagfizetés pedig 30% -kal nőtt. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna miniszterelnöke szerint az ukrán gazdaság kezd magához térni a koronakrízis után. Az átlagfizetés pedig 30% -kal nőtt.

Az ukrán gazdaság kezd felépülni a COVID-19 járvány okozta válságból. Az idei év első négy hónapjában az ipari termelés és a kiskereskedelem jelentős növekedést mutatott – tudatja az rbc.ua Denisz Smihal, Ukrajna miniszterelnökének Facebook-bejegyzésére hivatkozva.

Közlése szerint már 2021 első négy hónapjában pozitív tendenciákat rögzítettek, amelyek arra utalnak, hogy

az ukrán gazdaság kezd felépülni a koronavírus-válságból.

Többek között az ipari növekedés 2020 áprilisához képest idén áprilisban 13% -ig gyorsult. Az idei év eddigi négy hónapjában pedig 1,5%-kal nőtt az ipar. A leggyorsabb növekedést a vegyiparban, valamint a bútoriparban figyelték meg. A gépipar 4 hónap alatt 6,5%-kal nőtt.

Ezenkívül 2020 azonos időszakához képest a kiskereskedelem 14%-kal nőtt.

2021 áprilisában az átlagfizetés pedig 30%-kal növekedett.

Az ukrán termékek exportja az idei év első 4 hónapjában csaknem 20% -kal nőtt. A fő piacok Kína (a teljes export 14,2% -a), Lengyelország (7,6%) és  Törökország (6,4%). A közelmúltban 8 új piac nyílt meg Ukrajna számára, többek Afrika és Dél-Amerika országaiban.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!