MTI

| 2021. 05. 31. – 10:06 | Németország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Kényszerleszállást hajtott végre a Ryanair ír légitársaság egy Dublinból Krakkóba tartó járata Berlinben, hétfői német sajtójelentések szerint pokolgépes fenyegetés miatt.

A 160 utast szállító repülő vasárnap késő este landolt a német főváros nemzetközi repülőterén. Átvizsgálásával hétfő reggelre végeztek a szövetségi rendőrség keresőkutyás egységei - írja az MTI.

A hivatalosan előre nem tervezettnek nevezett leszállás okát az eljárás érdekeire hivatkozva egyelőre nem közölték.

A Bild című országos napilap és a BZ című berlini lap értesülése szerint pokolgépes fenyegetés miatt szállították le a gépet. 

Az utasokat egy mentesítő járattal szállították tovább hétfő kora reggel. A Ryanair-gép Berlinben maradt.

Hasonló eset történt a Dublin-Krakkó járattal tavaly nyáron.

Akkor a Londonhoz közeli Stansted nemzetközi repülőtéren kellett terven kívüli leszállást végrehajtani, egy névtelen pokolgépes fenyegetés miatt. Robbanószerkezetet vagy más veszélyes tárgyat nem találtak a fedélzeten.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy a német kormány szerint erőszak hatására tett vallomást állítólagos bűncselekményekről Raman Prataszevics fehérorosz ellenzéki aktivista, akit elhurcoltak a Minszkben leszállásra kényszerített Ryanair-járatról. Steffen Seibert kormányszóvivő szerdai berlini tájékoztatóján elmondta, hogy a szövetségi kormány helyesnek tartja az Európai Unió reakcióját a Ryanair Athénból Vilniusba tartó vasárnapi járatának földre kényszerítésére és Raman Prataszevics "rendszerkritikus újságíró és élettársa elrablására"

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!