Kárpátinfo.net


| 2021. 05. 31. – 17:30 |

Iwona Michalek, Lengyelország fejlesztési, munkaügyi és technológiai miniszterhelyettese arról nyilatkozott, hogy a kormány jelentősen megkönnyítené az ukrán állampolgárok munkavállalását

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Iwona Michalek, Lengyelország fejlesztési, munkaügyi és technológiai miniszterhelyettese arról nyilatkozott, hogy a lengyel kormány jelentősen megkönnyítené a külföldiek, különösen az ukrán állampolgárok munkavállalását.

Hozzátette, hogy a vállalkozóknak nagy az igényük az ukrajnai munkavállalókra

– közli a Fakty.com.ua.

Azt akarjuk, hogy a külföldiek könnyedén utazhassanak Lengyelországba, és itt kezdhessenek dolgozni. Minden héten hallom a vállalkozóktól, hogy nincs elég emberük – mondta a tisztviselő.

Megjegyezte továbbá, hogy a munkáltatók nagyon pozitívan viszonyulnak az ukrajnai munkavállalókhoz. A külföldiek foglalkoztatásával kapcsolatos változások jelenleg fejlesztés alatt állnak.

A lengyel kormány azt tervezi, hogy növeli a regionális munkaügyi hivatalok szerepét a munkavállalási engedélyek kiadásának folyamatában, lerövidíti a dokumentumok beszerzésének idejét és korlátozza a felesleges formaságokat.  

Ugyanakkor digitalizálnák az ukránok számára a munkavállalási engedélyek kiadásának folyamatát.

2021 elején Lengyelország frissítette az ukránokra vonatkozó belépési szabályait. Többek között a kormány frissítette a belépésre jogosult állampolgárok kategóriájának listáját. Emiatt ma már csak ezen szabályok betartásával lehet belépni az állam területére.  

Korábban hírt adtunk arról, hogy a lengyel határon beoltják az ukrán munkavállalókat. A kiadvány szerint a Johnson & Johnson vakcinát használják majd.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!