Közélet | 2021. 05. 31. – 13:14 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában hétfőre tovább lassult a koronavírus-járvány terjedése, alig több mint ezer, a megelőző napinál csaknem hétszázzal kevesebb új beteget jegyeztek fel, az új halálos áldozatok száma is tovább csökkent a korábbi napokhoz képest.

A hivatalosan közölt adatok alapján az elmúlt napban 1022 új esettel 2 202 494-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma - írja az MTI.

Az új megbetegedések száma a megelőző napon is már nagyjából a fele volt a korábbi napokéinak, a

mikor 3000-3500 körüli napi új fertőzöttet regisztráltak.

Noha az elmúlt napokban már folyamatosan egyre lassult a fertőzés terjedése, a mostani két napban tapasztalt jelentős csökkenés oka lehet az is, hogy hétvégenként kevesebben fordulnak orvoshoz és kevesebb tesztet végeznek.

Ugyanakkor az elhunytak száma is jóval kevesebbel emelkedett, 64-gyel 50 536-ra nőtt, míg két nappal korábban számuk még 156 volt. Eddig 2 041 082-en gyógyultak meg, közülük az elmúlt napban csaknem ötezren, az aktív betegek száma így csaknem négyezerrel 110 876-ra tovább csökkent. Kórházba 810 koronavírusos, illetve fertőzésgyanús beteg került, a megelőző napon számuk 1330 volt.

A legtöbb új beteget, 134-et a megelőző naphoz hasonlóan az ország keleti részében lévő Dnyipropetrovszk megyében jegyezték fel.     

Viktor Ljasko egészségügyi miniszter a TSZN hírtelevíziónak nyilatkozva előre jelezte, hogy nyáron minden bizonnyal enyhítenek Ukrajnában a korlátozásokon, mivel érezhetően megint "elfáradtak" az emberek a karanténtól.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy meg kell találni az arany középutat az egészségügyi rendszer betegellátó képessége és a gazdasági érdekek között.

Az egészségügyi tárca hétfői közlése szerint Ukrajnában az oltási kampány február 24-i kezdete óta mostanáig 1 021 804-en kapták meg a koronavírus elleni valamelyik védőoltás első, 125 777-en a második dózisát is. Az elmúlt napon 6168 embert oltottak be.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy olcsóbbak lesznek a gyógyszerek Ukrajnában. Ljasko beszélt az orvosi intézmények finanszírozásában bekövetkezett változásokról is.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!