Közélet | 2021. 05. 06. – 08:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna Állami Határőr Szolgálata készen áll az oltási útlevelek bevezetésére, ha meghozzák az erre vonatkozó döntést.

A dokumentum lehetővé teszi a polgárok számára a biztonságos utazásokat,

nyilatkozta Szerhij Dejneko, Ukrajna Állami Határőr Szolgálatának vezetője az RBK-Ukrajina-nak adott interjújában, idézi a Karpat.in.ua.

„Ukrajna figyelemmel kíséri az oltási útlevelek más országok általi bevezetésének folyamatát. Az erre vonatkozó döntés meghozatala esetén az Állami Határőr Szolgálat készen áll erre. A dokumentumot a koronavírus elleni kollektív immunitás megteremtése eszközének kell tekinteni, amely megkönnyítheti az emberek biztonságos utazását”- mondta Dejneko.

Egyben hozzátette: ha egy személy nem hajlandó beoltani magát, akkor sehova nem utazhat.

„A kérdés nem az, hogy egy személy nem tudja elhagyni például Ukrajna területét, a kérdés az, hogy nem tud elutazni oda, ahova szeretne. Úgy gondolom, hogy ez a következő hónapok globális perspektívája, miközben még vita tárgyát képezi”- jelentette ki Ukrajna Állami Határőr Szolgálatának vezetője.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában már több mint 45 ezren haltak bele a betegségbe. Ukrajnában szerdára kismértékben gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, több mint 2500, a megelőző napinál mintegy ezerrel több új koronavírusos beteget jegyeztek fel, a járvány tavaly márciusi kitörése óta regisztrált halálos áldozatok száma pedig már meghaladta a 45 ezret.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy az ukránok többségét be kell oltani koronavírus ellen Ukrajna Függetlenségének Napja előtt. Az ukrán elnök honlapja szerint Volodimir Zelenszkij a kormány tagjaival tartott konferencia-beszélgetésen elmondta, hogy kormánynak meg kell erősítenie a kommunikációt a polgárokkal.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!