police.hu

| 2021. 05. 06. – 13:51 | Magyarország |
Fotó: Police.hu

Hirdetés

A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség munkatársai 2021. április 27-én Tiszabecs térségében elfogtak három férfit, akik magyar adó-és zárjegy nélküli cigarettát csempésztek.

A háromfős társaság tagjai megpróbáltak ugyan a rendőrök elől elrejtőzni egy fákkal és bokrokkal sűrűn benőtt területen, de nem jártak sikerrel - írja a Police.hu.

Az egyenruhások a két ukrán-magyar, és egy ukrán állampolgárságú férfiak birtokában az elfogáskor

több, mint ezer doboz csempészett dohányárut találtak, amelynek értéke meghaladja a kétmillió forintot.

Az intézkedés alatt a rendőrök megállapították, hogy a férfiak Magyarország államhatárát Ukrajna irányából, jogellenesen lépték át.

Bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt előállították őket a határrendészeti kirendeltségre, ahol a további eljárás lefolytatására illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai átvették az intézkedést.

A tiltott határátlépés, útiokmánnyal kapcsolatos szabálysértés elkövetése miatt az eljárást a rendőrség folytatja.  

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Kárpátalján, az aknaszlatinai ukrán-román határátkelőhelyen Interpol által körözött személygépkocsit fedeztek fel. Az autót 2021 februárja óta keresik a Cseh Köztársaság rendőrségének kérésére.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy hamis útlevéllel próbáltak kilépni Asztélynál. Egy török állampolgár Ukrajnából való kilépéskor lengyel útlevelet mutatott fel Asztélynál.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!