Index.hu
| 2021. 05. 06. – 17:30 | Oroszország |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Több, mint hárommillió dózist küldenek az oroszok a Szputnyik V koronavírus elleni vakcinából Indiába májusban, amelyet újabb szállítmányok követhetnek majd – írja a Guardian. 

Az oroszok a következő két napban már elküldenek 150 ezer dózist Indiába, május végéig pedig további három millió adagot fog landolni az indiai  Haidarábád repterén - írja az Index.

Ezt követően júniusban 5 millió, júliusban pedig 10 millió vakcinát terveznek elküldeni az oroszok.

Oroszország május elején kezdett el vakcinákat küldeni Indiába, ahol jelenleg is tombol a koronavírus-járvány.

Az oltóanyag mellett néhány közepes teljesítményű oxigéntermelő teherautót is küldenek. Ezek óránként 70 kilogrammnyi orvosi oxigént tudnak termelni, ezáltal biztosítani tudják, hogy az intézményben, ahol állomásoznak, semmiképp se fogyjon ki az oxigén.

Ezek közül négy már meg is érkezett Indiába és még a héten újabbak követhetik őket.

Szergej Lavrov külügyminiszter eközben azt is bejelentette, hogy Örményországnak is küldenek 1 millió Szputnyik V-vakcinát az oroszok. 

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az új típusú koronavírus egyik indiai vírusmutációját, illetve a brit vírusvariánst azonosították egy Bukarest határában felfedezett fertőzési gócban - közölte szerdán a román közegészségügyi intézet (INSP).

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Indiában az utóbbi hetekben minden a feje tetejére állt. A koronavírus harmadik hulláma időzített bombaként robbant be, a napi fertőzöttek száma rekordokat döntöget, a kórházak zsúfolásig megteltek, az egészségügyi ellátás végkimerülőben, a világ legnépesebb országa címet valószínűleg jövőre átvevő dél-ázsiai ország kritikus napokat él át.

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!