Mozaik | 2021. 05. 07. – 16:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Hosszú évek óta bárki számára elérhető a kétlépcsős hitelesítés a Google-fiókban, azonban a bekapcsolása eddig teljesen opcionális volt.

A rendszer nagy hatékonysággal képes megakadályozni a felhasználói fiókokhoz való illetéktelen hozzáférést, függetlenül a beállított jelszó erősségétől - írja az Origo.

Ennek oka, hogy a kétlépcsős hitelesítés (2FA) bekapcsolása után nem elég a nevet és a jelszót tudni a fiókba való belépéshez,

de egy SMS-ben kapott vagy mobilon generált belépőkódot is meg kell adni.

A kódozás okostelefonon megjelenő kérdőfelülettel is kiváltható, ami nagyon kényelmessé teszi az extra biztonsági réteg használatát, egy koppintással jóváhagyhatóak vagy letilthatóak a belépési kísérletek.

A Google most bejelentette, hogy a fiókok biztonságosabbá tétele érdekében megkezdi a kétlépcsős bejelentkezés automatikus bekapcsolását az olyan „megfelelően konfigurált" felhasználói fiókok esetében, amelyek gazdái eddig valamiért nem aktiválták a lehetőséget.

Nem világos, hogy pontosan mit akar jelenteni a megfelelő konfiguráltság, feltehetően a fiókhoz hozzárendelt telefonszámot és okostelefont kell érteni alatta, másra látszólag nem igazán gondolhat a vállalat.

Emellett az sem tudni, hogy mikor kezdődik a folyamat, így aki szeretné most azonnal plusz védelem alá helyezni a felhasználói fiókját, az jobban teszi, ha inkább manuálisan kapcsolja be a kétlépcsős hitelesítést.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy elítélték a Google-t a felhasználók megtévesztése miatt. Jogellenesnek ítélte egy ausztrál bíróság pénteken a Google Android-felhasználókat érintő helymeghatározási adatkezelését, amellyel a bíróság szerint az internetes óriásválllalat félrevezette a felhasználókat 2017 januárja és 2018 decembere közt.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy egy belga gazda átrajzolta a francia-belga határ vonalát. A belga gazda, akit feltehetőleg zavart a traktor útjában lévő határkő, áthelyezte azt Franciaország területére.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!