Kárpátinfo.net


| 2021. 05. 07. – 07:32 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter úgy véli, hogy Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin orosz elnök esetleges találkozója Ukrajna érdekeit szolgálja.

„Teljesen biztos vagyok abban, hogy Biden és Putyin találkozója, ha sor kerül rá, az Ukrajna érdekében zajlik majd.

Ráadásul már kaptunk biztosítékokat amerikai partnereinktől, miszerint Ukrajna érdekeinek figyelembevétele nélkül nem döntenek semmiről. Ezt ma egyértelműen hallottam Antony Blinken külügyminisztertől, amikor találkoztam vele” - mondta Kuleba csütörtökön az Interfax-Ukraine kiadványnak az amerikai külügyminiszterrel Kijevben folytatott kétoldalú találkozót követően.

Kuleba megjegyezte, hogy nincsenek félelmei és kétségei az USA és az orosz elnök esetleges találkozójának kimenetelével kapcsolatban, és a másként gondolkodók pedig nem értik a politika valóságát.

A miniszter azt is megjegyezte, hogy az Egyesült Államok fontos szerepet játszott az orosz eszkaláció megfékezésében az ukrán határok mentén, azzal,

hogy megelőző párbeszédet folytatott Oroszországgal és szankciókat alkalmazott ellene.

"Arra számítunk, hogy ez a vonal folytatódik, és hogy Oroszország egyértelműen hallani fogja az Egyesült Államoktól, hogy minden további agressziós kísérlet vagy az ukrán területek megszállásának kérdésének rendezésére irányuló hajlandóság elutasítása fokozott nyomáshoz vezet Oroszország felé" - mondta Kuleba válaszolva arra a kérdésre, hogy mit vár Ukrajna az Egyesült Államok és Oroszország elnökeinek találkozójától.

A külügyminiszter ugyanakkor hangsúlyozta, ha Oroszország konstruktív módon viselkedik, akkor Nyugat és Ukrajna egyaránt készen áll konstruktív lépések megtételére.

„De csak akkor, ha Oroszország valóban elkezd véget vetni Ukrajna elleni agressziójának és felszabadítja földjeinket” - összegezte Kuleba.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy az amerikai külügyminiszter az Egyesült Államok támogatásáról biztosította Ukrajnát. Washington változatlanul, továbbra is támogatja Ukrajnát, az ország szuverenitását és területi épségét - jelentette ki Antony Blinken amerikai külügyminiszter csütörtökön Kijevben, miután megbeszélést folytatott ukrán hivatali partnerével, Dmitro Kulebával.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Volodimir Zelenszkij elnök Ukrajna európai uniós csatlakozásával kapcsolatban úgy véli, hogy az ukránok már ma is befolyással vannak Európa sorsára, az öreg kontinens jövője ugyanis ukrán földön dől el.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!