Közélet | 2021. 05. 07. – 13:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter Facebook-oldalán közölte, hogy az ukrán oltási bizonyítvány "bizonyos előnyöket" nyújt a tulajdonosainak.  

A tervek szerint az ukrán covid-tanúsítvány július 1-ig életbe fog lépni.

"Az ukrán tanúsítvány bizonyos előnyöket nyújt tulajdonosainak, miközben szórakoztató rendezvényeken és utazásokon vesznek részt" - jelentette ki Sztepanov.

Az Egészségügyi Minisztérium vezetője kifejtette, hogy a minisztérium ily módon arra akarja ösztönözni az ukránokat,

hogy "legyenek tudatosabbak az egészségi állapotuk iránt".

"Ne foglalkozzanak öngyógyítással, forduljanak orvoshoz, ha a betegség első tüneteit észlelték, szigeteljék el magukat, hogy ne fertőzzék meg környezetüket, és végezzék el a COVID-tesztet" - tette hozzá a miniszter, idézi a Golos.ua.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy 8404 új koronavírus-fertőzöttet vettek nyilvántartásba Ukrajnában. A betegségben 45 830-an vesztették életüket és 1 731 162-an gyógyultak fel a kórból.

Továbbá emlékeztetünk arra is, hogy Ukrajna Állami Határőr Szolgálata készen áll az oltási útlevelek bevezetésére, ha meghozzák az erre vonatkozó döntést. A dokumentum lehetővé teszi a polgárok számára a biztonságos utazásokat, nyilatkozta Szerhij Dejneko, Ukrajna Állami Határőr Szolgálatának vezetője.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!