MTI

| 2021. 06. 01. – 10:00 |

Az Európa Tanács a politikai iszlám térnyerése elleni osztrák program egyik elemének, az úgynevezett "iszlám térképnek" a visszavonására szólította fel Ausztriát

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A strasbourgi székhelyű Európa Tanács, hétfőn a politikai iszlám térnyerése elleni osztrák program egyik elemének, az úgynevezett "iszlám térképnek" a visszavonására szólította fel Ausztriát.

Az osztrák vezetés csütörtökön mutatta be a radikális iszlamista tendenciák felszámolását célzó tervét, amelynek egyik része az "iszlám térkép" - írja az MTI.

A térkép, a hozzátartozó háttérdokumentumokkal együtt, átfogó képet ad az Ausztriában tevékenykedő muzulmán szervezetekről, egyesületekről, hitközségekről és az őket képviselő fontosabb személyekről, illetve irányultságuk, kapcsolataik besorolásáról.

Egyes speciális esetekben feltárják az adott szervezet összefonódásait a politikai iszlám ideológiájával, szervezeteivel és hálózatával.

Susanne Raab osztrák integrációs miniszter szerint a térkép hozzájárul az átláthatósághoz. Hangsúlyozta továbbá, hogy a politikai iszlám ellen hirdetett a kormány harcot, ami hozzájárul a vallásukat szabadon és békésen gyakorló muszlimok védelméhez is.

Daniel Holtgen, az Európa Tanács antiszemita és muszlimellenes gyűlölet és gyűlölet-bűncselekmények elleni fellépésért felelős különleges képviselője a szervezet honlapján közzétett nyilatkozatában leszögezte: a veszélyes ideológiákkal szembeni fellépés nemzetbiztonsági kötelesség, az osztrák iszlám térkép azonban "túllő" ezen a célon, mivel táptalajt nyújt a már létező muszlimellenes érzéseknek, ezért valójában "kontraproduktív" hatású.

Holtgen hozzátette, hogy az ausztriai muszlim közösségek rendkívül diszkriminatívnak tartják az intézkedést, továbbá megbélyegezve és megfélemlítve érzik magukat attól,

hogy a térkép adminisztratív részleteket oszt meg a nyilvánossággal a muzulmán szervezetekkel kapcsolatban.

"Az iszlám térképet Ausztriának ebben a formájában vissza kell vonnia" - húzta alá Daniel Holtgen.

Korábban hírt adtunk arról, hogy az arab országok tiltakoztak, amiért izraeli zászlót tettek ki osztrák kormányzati épületekre. Tizenhét arab állam bécsi nagykövete tiltakozott levélben Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszternél, amiért Izraellel vállalt szolidaritásból kifüggesztették a zsidó állam zászlaját a kancellár hivatalára és a külügyminisztérium épületére - közölte a helyi sajtó.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!