Események | 2021. 06. 10. – 08:00 |

Az SZBU emberei többek között olyan kárpátaljaiakat tartóztattak le, akik a zöldhatáron csempészték a migránsokat az országba

Fotó: SZBU

Hirdetés

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) felfedezte és blokkolta a Dél-Ázsiából érkező bevándorlók EU-ba irányuló illegális migrációjának csatornáját.

Az operatív információk szerint a külföldiek között voltak olyan országok állampolgárai is,

ahol nagy a terrorfenyegetettség.

A vizsgálat szerint a bűnözői csoport tagjai Kárpátalja, Kijev és Csernyivci megyék lakosai voltak.

Létrehozták a külföldiek illegális szállításának rendszerét a kialakított ellenőrző pontokon kívül, a zöldhatár területein keresztül.

A csoportban egy afganisztáni férfi is volt, aki „ügyfeleket” keresett és Ukrajnába szállította őket. Az illegális bevándorlók szállításának költsége fejenként 3-6 ezer dollár között mozgott.

Megállapítást nyert, hogy az illegális rendszer tavaly november óta működött. 

Az előzetes vizsgálat során a rendvédelmi tisztviselők dokumentálták a bűnözők tevékenységét, és 6 esetet akadályoztak meg, amikor csaknem 20 külföldit akartak átcsempészni a határon.

Az illegális migránsok egy részét már kitoloncolták Ukrajnából.

A büntetőeljárás keretein belül számos házkutatást tartottak a gyanúsítottak lakóhelyén. Az ügyben még tart a nyomozás – jelentette az Ukrán Biztonsági Szolgálat sajtóosztálya.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy fegyvert találtak egy szabálysértő sofőrnél Ungváron. Járőrözés során a rendőrök egy BMW típusú gépkocsira figyeltek fel, melynek sofőrje megsértette a közlekedési szabályokat.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!