Politika | 2021. 06. 10. – 15:30 |
Fotó: Internet

Hirdetés

Két férfit letartóztattak Franciaországban, miután egyikük arcon ütötte Emmanuel Macron köztársasági elnököt.

Az eset Emmanuel Macron elnök hivatalos dél-franciaországi útja során történt.

Miután elhagyta az általa meglátogatott középiskolát, az elnök megközelítette a tömeget, hogy kezet foghasson az ott lévőkkel, de az egyik ott álló férfi váratlanul megütötte – írta az ABC News, közli a Hirado.

Alex Perrin ügyész szerint a szemtanúk hallották, hogy valaki azt kiabálta, hogy „le a macronizmussal!”.

Mint arról lapunk beszámolt: a támadó egy olyan kiáltást is hallatott, mely a régmúltban a királypártiak jelszava volt, és politikusok elleni inzultusokkor szokták kiabálni.

A biztonsági szolgálatok a őrizetbe vették a fegyvertelen, fiatal férfit és kísérőjét közhatalommal rendelkező személy elleni erőszak vádjával.

Valence államügyésze szerint az agresszor motivációi még mindig ismeretlenek. Az esetről megosztott videón látszik, hogy egy férfit földre húztak, azután hogy pofon vágta az elnököt.

A francia politikai szféra gyakorlatilag minden szereplője elítélték a cselekedetet a közösségi médiában. Macron baloldali politikai ellenfele, Jean-Luc Mélenchon egy tweetben biztosította szolidaritásáról az államfőt.

Marine Le Pen jobboldali politikus sajtótájékoztatóján elítélte a tettet, csakúgy, mint a republikánus Xavier Bertrand.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy váratlanul pofon vágták Emmanuel Macront. Egy férfi felpofozta Emmanuel Macron francia elnököt a Franciaország délkeleti részén található Tain-l’Hermitage-ban, az esetről felvétel is készült, amelyet megosztottak a közösségi oldalakon.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!