Közélet | 2021. 06. 13. – 13:33 |

Június 2-án immár harmadik alkalommal tartottak kézműves foglalkozásokat a Health4all! program keretein belül a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálatnál (BJMSZ).

A gyermekek ezúttal különböző nyári ajándékokat – szivárványos képeslapokat, pillangókat, szélforgót, bohókás perselyt és egyéb kreatív tárgyakat – készítettek családtagjaiknak, barátaiknak, rokonaiknak.

Hirdetés

Június 2-án immár harmadik alkalommal tartottak kézműves foglalkozásokat a Health4all! program keretein belül a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálatnál (BJMSZ). A fejlesztéseken résztvevő gyermekek közül ezúttal 25-en jöttek el az alkalomra.

Mint Hnatik Tünde, a BJMSZ munkatársa beszámolt róla, a gyermekek ezúttal különböző nyári ajándékokat – szivárványos képeslapokat, pillangókat, szélforgót, bohókás perselyt és egyéb kreatív tárgyakat – készítettek családtagjaiknak, barátaiknak, rokonaiknak. Mivel a koronavírus-járvány megfékezésére hozott korlátozások miatt az elmúlt év folyamán csupán egyéni fejlesztésekre volt mód, ezért is nagyon fontos az ilyen és hasonló programok szervezése, ahol a gyermekek ismerkedni, barátkozni tudnak, és kis közösséggé tudnak kovácsolódni, mondta a programfelelős.

A foglakozás közben a gyermekeket elkísérő felnőttek a szeretetszolgálat másik termében Gogola István pszichológussal vettek részt tapasztalatcserén, ami előadással kezdődött. Ennek az elfogadás és a feldolgozás volt a fő témája. Ezek után más tekintetből nézhető a félig tele, vagy félig üres pohár, mivel az előadás rávilágított arra, hogy minden dolog nehézsége attól függ, hogy milyen hosszú ideig kell azt magunkkal hordozni.

Az előadás után kellemes kávézás és teázás közben kötetlen beszélgetésre volt lehetőség, ahol mindenki megbeszélhette a délutánnal kapcsolatos érzéseit, és az életben szerzett tapasztalatait.

-kósa-

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 23. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!