Politika | 2021. 06. 14. – 13:50 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Joe Biden és Vlagyimir Putyin közelgő csúcstalálkozója várhatóan áttöréshez vezet az Egyesült Államok és Oroszország közötti kapcsolatokban, és Ukrajna számára is potenciális következményekkel jár.

Ugyanakkor Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az amerikai kiadvány nyilatkozatában kategorikusan kijelentette, hogy „Ukrajna nélkül nem lehet semmilyen megbeszélés Ukrajnáról - ez teljesen szilárd alapelvünk” - jegyezte meg a külügyminiszter, amit a The Washington Post kiadványra hivatkozva a Fakty.com.ua ír.

Az ukrán diplomata ugyanakkor reményét fejezte ki,

hogy Biden egyértelművé teszi Putyinnak, hogy Ukrajna elleni agressziójának ára van.

„Reméljük, hogy Biden elnök minden rendelkezésre álló eszközt, minden erejét és politikai súlyát felhasználja a szabad világ vezetőjeként, hogy világossá tegye Vlagyimir Putyin számára, hogy az Ukrajnával folytatott háborúja kudarcot vallott, és itt az ideje, hogy nyugodtan elhagyja Ukrajnát” - tette hozzá Kuleba.

Az Egyesült Államok és az Orosz Föderáció elnöke, Joe Biden és Vlagyimir Putyin csúcstalálkozójának egyik témája, amelyre június 16-án kerül sor Genfben,

az Ukrajna elleni agresszió és a Krím annektálása.

Korábban Biden egy Volodimir Zelenszkijjel folytatott beszélgetés során biztosította Ukrajna elnökét Kijev feltétel nélküli támogatásáról.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajna nem aggódik Joe Biden amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök közelgő tárgyalásai miatt. Az ukrán fél álláspontja az, hogy nem fogad el semmilyen megállapodást, amelyet Ukrajna háta mögött kötöttek - fejtette ki Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!