Politika | 2021. 06. 14. – 07:31 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajna kész tárgyalni azoknak a veszteségeknek a megtérítéséről, amelyek a gáztranzit kapcsán fogják érni az Északi Áramlat-2 földgázvezeték beüzemelése után – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter a Die Welt című német lapnak nyilatkozva, adta hírül vasárnap az Ukrajinszka Pravda hírportál.

Mint az ukrán diplomácia vezetője jelezte, „ha felajánlják nekünk a tárgyalásokat a kártérítésről, akkor ezt megvizsgáljuk.

Azonban nem feltétlenül fogunk beleegyezni abba, amit felajánlanak nekünk” - írja a Karpat.in.ua.

Kuleba elmondta, hogy érzése szerint az utóbbi időben az USA eltökéltsége azzal kapcsolatban, hogy Ukrajna kártérítést kapjon az Északi Áramlat-2 megépülése után, „jelentősen nőtt”. Szerinte a földgázvezeték Ukrajna számára biztonsági fenyegetést jelent.

„Ezért azt mondjuk, hogy a gázvezetéket eszközként kell használni, amellyel Oroszországot konstruktív szerepre lehet sarkallni a kelet-ukrajnai békefolyamatban”

– mutatott rá a külügyminiszter.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij Oroszország „fegyverének” nevezte az Északi Áramlat-2-t. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök „a Kreml fegyverének” nevezte az orosz Északi Áramlat-2 gázvezetéket, és az amerikai szankciók feloldása meglepte őt.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!