Kárpátinfo.net


| 2021. 06. 14. – 09:00 |

Ukrajnában erre akkor kerül sor, ha az Orosz Föderáció úgy dönt, hogy megvonja a kék üzemanyag Ukrajnán átmenő tranzitját

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában emelkedhet a földgáz ara.

Erre akkor kerül sor, ha az Orosz Föderáció úgy dönt, hogy megvonja a kék üzemanyag Ukrajnán átmenő tranzitját

– jelentette ki Olena Zerkal, az energiaügyi miniszter tanácsadója ezt az Ukrajna 24 tévécsatorna adásában, írja a Golos.ua.

Elmondása szerint Oroszország mesterségesen visszafogja az európai piacot, és nem látja el Európát a szükséges mennyiséggel. 

„Hideg tavasz volt, most mindent fel kell töltenünk, és a gázárak nagyon magasak. És hogy milyenek lesznek télen - senki sem tudja” - mondta a miniszter tanácsosa.

Elena Zerkal szerint Ukrajna területén keresztül ezen a télen a gázszállítás megszakítása számunkra nagyon érezhető lesz,

elsősorban abból a szempontból, hogy nagyon drága lesz a gáz.

„Most úgynevezett virtuális módon, azaz virtuális fordított módon tudjuk végezni a gázellátást, amikor gázt cserélnek, és ez így működik az egész világon. Ha nincs tranzit, akkor ténylegesen fizikailag kell szállítanunk a gázt Európából, és a gázellátás költségei jelentősen megnőnek” - mondta Zerkal.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy ismét drágul a benzin Ukrajnában. Ukrajnában június 10-én, csütörtökön az előző kereskedési naphoz képest nőtt a benzin és a dízel üzemanyag kiskereskedelmi ára.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!