Közélet | 2021. 06. 15. – 16:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Megtartotta alakuló ülését a közösségi élet újraindításáért felelős operatív törzs, a keddi ülés témája a gyerekek nyári táboroztatása volt - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter a tanácskozás után újságírókkal.

Novák Katalin, aki az operatív törzs vezetője is, sajtótájékoztatóján elmondta, a járvány előtti évekhez hasonlóan idén minden eddiginél nagyobb volt az érdeklődés az Erzsébet-táborok iránt  -írja az MTI.

Annak érdekében, hogy egyetlen gyereket se kelljen visszautasítani,

félmilliárd forint többletforrást biztosítanak ezekre a táborokra – tette hozzá.

A miniszter közlése szerint idén a napközis táborok mellett ottalvós táborokat is lehet szervezni, így a nyári szünet tíz hetében 110 ezer gyerek töltheti a szünidő egy részét Erzsébet-táborokban.

Korábban Novák Katalin a Kossuth rádióban beszélt arról, hogy meg kell teremteni a feltételeit a közösségi élet mielőbbi újraindításának.

Mint ismert, a miniszter vezetésével feláll a társadalmi élet újraindításáért felelős operatív törzs.

Erről Novák Katalin azt közölte, ez egy "széleskörű" operatív törzs lesz, állandó tagokkal és meghívottakkal.

A törzsben benne lesz mások mellett Nyitrai Zsolt, a kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott, Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke, Vashegyi György, a Magyar Művészeti Akadémia elnöke, valamint Müller Cecília országos tisztifőorvos és meghívottként Langerné Victor Katalin, a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkár - sorolta a miniszter.

Hirdetés

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!