Kárpátinfo.net


Megosztás

Rollerkölcsönzés Ungváron: az első nap hetet elloptak (Video); Ukrajna megnevezte az Északi Áramlat-2 gázvezeték elindításának feltételét; Kuleba: Ukrajna kész tárgyalni az Északi Áramlat-2 beindítása után keletkező kárainak a megtérítéséről; Ukrán utasokat szállító kisbusz szenvedett balesetet Romániában; Ukrajnában jelentősen emelkedhet a gáz ára. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. június 14-én.

Rollerkölcsönzés Ungváron: az első nap hetet elloptak (Video)

Kárpátalja megyeszékhelyén, Ungváron az elektromos rollerek kölcsönzésének első napjaiban a helyi lakosok hetet elloptak. Az embereket még egy speciális beépített rendszer sem állította meg, amely GPS-adatokat továbbít a szolgálat rendszergazdáinak és a rendőröknek.

Ukrajna megnevezte az Északi Áramlat-2 gázvezeték elindításának feltételét

Az Északi Áramlat-2 orosz-német gázvezeték veszélyt jelent Ukrajnára. Elindításának feltétele a megszállt ukrán területek felszabadítása és Ukrajna energiabiztonsága – írta Twitter-oldalán Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter. Elmondása szerint ez a fenyegetések igazságos kompenzációja.

Kuleba: Ukrajna kész tárgyalni az Északi Áramlat-2 beindítása után keletkező kárainak a megtérítéséről

Ukrajna kész tárgyalni azoknak a veszteségeknek a megtérítéséről, amelyek a gáztranzit kapcsán fogják érni az Északi Áramlat-2 földgázvezeték beüzemelése után – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter a Die Welt című német lapnak nyilatkozva. Mint az ukrán diplomácia vezetője jelezte, „ha felajánlják nekünk a tárgyalásokat a kártérítésről, akkor ezt megvizsgáljuk. Azonban nem feltétlenül fogunk beleegyezni abba, amit felajánlanak nekünk”.

Ukrán utasokat szállító kisbusz szenvedett balesetet Romániában

Csehországban bejegyzett kisbusz szenvedett súlyos balesetet hétfő hajnalban a Nagylak 2-Csanádpalota határátkelőhely közelében, a román oldalon – közölte az Agerpres hírügynökség. A balesetben egy ember meghalt, 16-an megsebesültek. Az ukrán utasokat szállító kisbusz Magyarország felé tartott, amikor a határátlépésre várakozó kamionsorba hajtott. A román hatóságok azt közölték, hogy az aradi sürgősségi kórházba vitték a sérülteket.

Ukrajnában jelentősen emelkedhet a gáz ára

Ukrajnában emelkedhet a földgáz ára. Erre akkor kerül sor, ha az Orosz Föderáció úgy dönt, hogy megvonja a kék üzemanyag Ukrajnán átmenő tranzitját – jelentette ki Olena Zerkal, az energiaügyi miniszter tanácsadója. Elmondása szerint Oroszország mesterségesen visszafogja az európai piacot, és nem látja el Európát a szükséges mennyiséggel.