MTI

| 2021. 06. 16. – 15:30 |

Ausztriában összesen 71 ilyen - elsőként Indiában felfedezett - vírusmutációt azonosítottak be

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ausztriában mind a szakértők, mind a politika szereplői aggodalommal tekintenek a koronavírus Delta variánsának terjedésére, mivel keddig összesen 71 ilyen - elsőként Indiában felfedezett - vírusmutációt azonosítottak be - jelentette szerdán a Der Standard című osztrák napilap.

Az Egészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Ügynökség (AGES) - a lap által idézett - adatai szerint a 71 esetből a legtöbbet, 32-t Bécsben, 19-et Salzburgban, 7-et Tirolban, 6-ot Alsó-Ausztriában, 5-öt Stájerországban, továbbá egyet-egyet Karintiában és Felső-Ausztriában találtak - írja az MTI.

A Der Standard idézte Wolfgang Mückstein egészségügyi minisztert,

aki óva intett attól, hogy "bárki is alábecsülje a Delta variánst".

Véleménye szerint ez a vírusváltozat Európában is el fog terjedni, és előbb-utóbb Ausztriának is problémát jelent majd

A tárcavezető mindazonáltal kijelentette: "nincs ok pánikra, hiszen jól haladunk az oltásokkal". Hozzátette: Ausztriában a lakosság közel 70 százaléka hajlandó beoltatni magát, és az oltóanyagok is egyre nagyobb számban és lényegesen kiegyensúlyozottabb tempóban érkeznek az országba.

Felhívta a figyelmet arra is, hogy a lakosságnak továbbra sem szabad megfeledkeznie az olyan jól bevált védekezési módszerekről, mint a kézmosás és a javasolt távolságtartás. Jelezte, hogy a maszkviselés kérdésében még nem döntött a kormány.

Ausztriában az elmúlt 24 órában összesen 153 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 649 002 pozitív esetet regisztráltak.

A kórházban ápoltak száma jelenleg 280, az intenzív kezelésre szoruló betegek 92-en vannak.

A fertőzés okozta betegség (Covid-19) szövődményeibe az elmúlt napon 3-an haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 10 671-re emelkedett. A betegségből 634 900 osztrák gyógyult fel.

Korábban hírt adtunk arról, hogy fejfájásról, torokfájásról és orrfolyásról számolnak be leggyakrabban az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) delta variánsával fertőzöttek. Tim Spector, az új koronavírus okozta Covid-19 tüneteit vizsgáló kutatás (Zoe Covid Symptom) vezetője szerint a delta variáns a fiatalabbaknál leginkább súlyos náthához hasonlít.

Forrás

MTI


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!