Közélet | 2021. 06. 16. – 08:00 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

2021 május végén a megkérdezett ukránok 12%-a jelöltetné magát a helyi választásokon.

A válaszadók 53%-a kész szavazóként részt venni.

Ezt bizonyítják a Razumkov Központ felmérésének adatai – tudatja az RBC.ua.

A felmérés szerint 18% készen áll a közreműködésre a fejlesztés érdekében, 11% részt venne a lakosság önszerveződésének szervezeteiben (ház, utca, lakónegyedes bizottságok), 10% önkéntesként venne részt a különféle típusú állami segítségnyújtás szervezeteiben (árvaházak, nagycsaládosok, menhelyek).

További 9%-uk kész részt venni nyilvános meghallgatásokon,

8%-uk a helyi önkormányzat problémáival foglalkozó állami szervezetekben, 7,5%-uk a helyi önkormányzati szervek ülésein, 5%-uk a kormányzati állami tanácsok tevékenységében, 5%-uk utcai akciókban, tüntetésekben, gyűléseken, 3%-uk pedig pénzügyi adományok nyújtásában a közösség szükségleteihez.

Ugyanakkor 26% nem hajlandó részt venni e tevékenységek egyikében sem. 

A tanulmányt a Razumkov Központ végezte május 21-26. között, 2017 válaszadó körében Ukrajna egész területén, kivéve az Oroszország által elfoglalt területeket.

A felmérést a személyes interjúk módszerével végezték a válaszadók lakóhelyén. Az elméleti mintavételi hiba nem haladja meg a 2,3%-ot 0,95 valószínűséggel.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Zelenszkij szerint a NATO-csúcs nem váltotta be Ukrajna reményeit. A jelentés szerint az államfő leszögezte: „folytatjuk a reformokat a biztonság és védelem terén annak érdekében, hogy még inkább megfeleljünk a NATO-tagországokkal való kompatibilitás szabványainak”.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!