Kárpátinfo.net


| 2021. 06. 16. – 09:33 |

Június 14-én Kárpátalján az ungvári határőrosztag munkatársai őrizetbe vettek két külföldit, akik illegálisan akarták átlépni az ukrán-szlovák határt

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Június 14-én Kárpátalján az ungvári határőrosztag munkatársai őrizetbe vettek két külföldit, akik illegálisan akarták átlépni az ukrán-szlovák határt.

Az elsőt migránst reggel Felsődomonya (Оноківці) falu közelében találták meg. Az ismeretlenről az államhatár közelében a riasztórendszer "értesítette" a határőröket. 

A keresési műveletek során a zöldsapkások ázsiai külsejű külföldit találtak az erdőben.

Az illető Törökország állampolgárának nevezte magát. Később, az ellenőrzés során holmija között egy török személyigazolványt találtak. A letartóztatott beismerte, hogy a jobb életkörülmények keresése céljából az Európai Unióba akart eljutni.

Este egy másik illegális bevándorlót vettek őrizetbe Ungvár közelében.

Járőrözés során a határőrök egy ismeretlen személyt vettek észre, aki megpróbált átjutni a sorompón. A férfit 100 méterre az államhatártól vették őrizetbe.

Nem volt nála semmilyen dokumentum, azonban Oroszország állampolgárának nevezte magát.

Mindkét bevándorlót az esetek jegyzőkönyvezése érdekében a határőrségre szállították. További sorsukról a bíróság dönt majd – olvashatjuk az Ukrán Állami Határőrszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!