Gazdaság | 2021. 06. 16. – 07:32 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Lembergi Városi Tanács Végrehajtó Bizottsága támogatta az általános középfokú oktatási intézmények vezetőinek járó jutalmakról szóló rendelkezést.

Így ők szeptembertől 27 ezer hrivnya fizetést kapnak

– írja a censor.net hírportál a Lembergi Városi Tanács sajtószolgálata nyomán.

„Ha az ország jövőt akar, akkor a legmagasabb bérszintnek a katonaság, az orvosok és az oktatási szféra képviselői körében kell lennie. Sajnos nem tudjuk radikálisan befolyásolni az oktatási rendszert, mivel ez nemzeti politika, de felismerve a vezetői pozíció fontosságát, legalább 27 000 hrivnya fizetést akarunk nekik adni” - mondta Andrij Szadovij, a város polgármestere.

Andrij Moszkolenko, a város első alpolgármestere szerint

az iskolaigazgatók átlagos fizetése 10-15 ezer hrivnya.

„Szeptember 1-jétől az iskolaigazgatók javadalmazásának szintjét 27 000 hrivnyára emeljük, ami 1000 dollárnak felel meg. Ez nagyon fontos lépés, mivel ebben az évben 44 iskolaigazgató számára rendezünk versenyeket” - tette hozzá.

A szeptembertől ez év végéig megfelelő fizetésekre 15 millió hrivnyát biztosítanak, 2022-ben 45 millió hrivnyára lesz szükség.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában bevezetik a „nullás” vagyonnyilatkozatot. Ukrajnában a polgároknak 2021. szeptember 1-jétől egy évük lesz arra, hogy önként bevallják tényleges vagyonukat.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!