Közélet | 2021. 06. 16. – 09:30 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Ukrajnában bevezetik a „nullás” vagyonnyilatkozatot; Határátlépés: Miért nem engedik be a Szputnyik V oltással rendelkezőket?; Kuleba: Oroszország miatt nem akarják megadni Ukrajnának a NATO-tagsági cselekvési tervet; Agyonlőttek egy áruházi pénztárosnőt maszkvita miatt; Ukrajna nem fogadja el határátlépéskor a Szputnyik V vakcinával beoltották oltási igazolását. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. június 15-én.

Ukrajnában bevezetik a „nullás” vagyonnyilatkozatot

Ukrajnában a polgároknak 2021. szeptember 1-jétől egy évük lesz arra, hogy önként bevallják tényleges vagyonukat. A törvényjavaslat a gazdaság "árnyékból" történő kivonása érdekében vagyonadó amnesztia bevezetését írja elő. A önkéntes bevallásból származó díj egyszeri kötelező befizetés, amelynek összegét a nyilatkozattevő számítja ki.

Határátlépés: Miért nem engedik be a Szputnyik V oltással rendelkezőket?

Magyarország és Ukrajna nemrég megállapodott abban, hogy a két ország elfogadja egymás oltási igazolását, és a beoltottak szabadon, karantén nélkül utazhatnak egymás országaiba. Azonban az ukrán-magyar határon az utazók azt tapasztalják, hogy a Szputnyik V oltással rendelkezőket nem engedik be Ukrajnába. A határőrség kifejtette, hogy az oltáshoz szükséges igazolás megszerzéséhez a vakcina a WHO listáján kell, hogy szerepeljen. Az ukrán határőrök nem engedik be az országba azokat az utazókat, akiknek az oltási útlevelében szerepel az orosz Szputnyik V oltás, mivel az Egészségügyi Világszervezet és Ukrajna ezt nem ismeri el.

Kuleba: Oroszország miatt nem akarják megadni Ukrajnának a NATO-tagsági cselekvési tervet

Ukrajnának azért nem akarják megadni a NATO-belépéshez szükséges tagsági cselekvési tervet, mert több ország nem akar ilyen jelzést küldeni Oroszországnak – jelentette ki Dmitro Kuleba külügyminiszter egy televíziós műsorban. Az ukrán diplomácia vezetője elmondta, „a fő akadálya annak, hogy megadják Ukrajnának a tagsági cselekvési tervet most éppen az, hogy nem akarnak ilyen jelzést küldeni Oroszországnak”.

Agyonlőttek egy áruházi pénztárosnőt maszkvita miatt

Agyonlőttek egy áruházi pénztárosnőt az Egyesült Államokban hétfőn maszkvita miatt - adta hírül az atlantai rendőrség. A gyilkos egy férfi, aki feltehetően – a rendőrség még nem derítette ki a szóváltás részleteit – nem volt hajlandó koronavírus elleni maszkot viselni, amit a pénztárosnő számonkért rajta, a vita hevében azután a férfi pisztolyt rántott és agyonlőtte a nőt.

Ukrajna nem fogadja el határátlépéskor a Szputnyik V vakcinával beoltották oltási igazolását

Ukrajna nem engedi be az országba azokat, akik az oltási dokumentumuk szerint az orosz Szputnyik V vakcinát vették fel a koronavírus ellen, mivel az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és Ukrajna ezt az oltóanyagot nem ismeri el - közölte kedden Valentin Melnik, a kijevi Boriszpil-1 nemzetközi repülőtér határőrszolgálatának helyettes vezetője.

Hirdetés


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!