Karpat.in.ua
| 2021. 06. 16. – 13:55 |

Volodimir Zelenszkij elnök szerint Oroszországban Kijev és más ukrán nagyvárosok elfoglalásának a tervein dolgoznak

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij elnök szerint Oroszországban Kijev és más ukrán nagyvárosok elfoglalásának a tervein dolgoznak – közölte a Levij Bereg hírportál szerdán az Elnöki Hivatal sajtószolgálatára hivatkozva.

Az elnöki iroda közzétette az interjút, amit Zelenszkij hétfőn adott a Reuters, Associated Press és Agence France Press hírügynökségeknek - írja a Karpat.in.ua.

Ebben az elnök érthetetlennek nevezte, hogy az orosz fél miért mondja Kijevnek, hogy a DNR-LNR szakadáraival tárgyaljon, miközben a Nyugat-2021 hadgyakorlatot nem a DNR-LNR, hanem az oroszok tartják.

„Akkor mondják meg nekem, hogy – az általunk kapott információk szerint – miért dolgoznak Kijev, Odessza, Harkiv lehetséges elfoglalásának a tervein”

– tette fel a kérdést az államfő, megjegyezve, hogy az oroszok egyet mondanak és mást tesznek.

Zelenszij jelezte, hogy Ukrajnának fel kell készülnie a helyzet Oroszország általi eszkalációjára a Nyugat–2021 hadgyakorlat idején, jóllehet annak a reményének adott hangot, hogy nem lesz nagy háború.

„Mindenképp azt gondolom, hogy Oroszország nem érdekelt a kiterjedt háborúban, nagyon bízom ebben, mert ez a harmadik világháború” – fogalmazott. Egyúttal hangsúlyozta: „ebben biztos vagyok, mert nem adjuk meg magunkat, a végsőkig elmegyünk. Ezt Oroszország is tudja.”

Korábban hírt adtunk arról, hogy Joe Biden és Vlagyimir Putyin közelgő csúcstalálkozója várhatóan áttöréshez vezet az Egyesült Államok és Oroszország közötti kapcsolatokban, és Ukrajna számára is potenciális következményekkel jár. Ugyanakkor Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter az amerikai kiadvány nyilatkozatában kategorikusan kijelentette, hogy „Ukrajna nélkül nem lehet semmilyen megbeszélés Ukrajnáról - ez teljesen szilárd alapelvünk”.

Forrás


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!