Kárpátinfo.net


| 2021. 06. 18. – 08:30 |

A Naftohaz júniusban a lakosság havi tarifáját 11,94 hrivnya/köbméter szinten állapította meg

Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

A Naftohaz Ukrajna gázszolgáltató társaság júniusban a lakosság havi tarifáját 11,94 hrivnya/köbméter szinten állapította meg, de alapértelmezés szerint minden vevő az úgynevezett éves tarifán marad, ami 7,96 hrivnya.

„A havi tarifacsomaghoz csak az ügyfél kérésére lehet csatlakozni.

Alapértelmezés szerint a Naftohaz Ukrajna összes ügyfelét az éves rögzített tarifacsomag szerint szolgálják ki – hangsúlyozták a vállalatnál, amit a PMG.ua idéz.

Az éves termék célja az volt, hogy megvédje az ügyfeleket a piaci áringadozásoktól, így a fogyasztók továbbra is 7,96 hrivnya/köbméter áron fizetnek a gázért.

Amint azt a társaságnál hozzátették, a gázellátó vállalat ügyfelei, akik tavaly csatlakoztak az éves tarifacsomaghoz, a feltételek, valamint a gáz ára, amelyet a szerződés feltételei rögzítenek és a határidő nem változnak.

A havi tarifa az európai piac helyzetének tudható be, ahol a gáz ára az elmúlt 4-5 évben a legmagasabbak között van, és június elejétől tovább emelkedett.

Ukrajna 2015 óta integrálódott az európai gázpiacba, és a teljes fogyasztás 30%-át importálja.

Ezért a gázárak az európai kereskedési platformok árdinamikája alapján alakulnak.

Június elején a gáz ára Európában átlagosan 25,9 euró/MWh volt, ez valamivel meghaladja a 270 dollárt ezer köbméterenként.

Ennek oka az energiapiaci árak ingadozása, annak a ténynek köszönhető, hogy az Orosz Föderáció mesterségesen korlátozza a gázellátást annak érdekében, hogy nyomást gyakoroljon az Északi Áramlat-2 gázvezeték építésének befejezésére.

Az áremelkedést befolyásolja a globális piacok helyzete, különösen a cseppfolyósított földgáz magas ára az ázsiai régióban.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Ukrajnában bevezetik a „nullás” vagyonnyilatkozatot. Ukrajnában a polgároknak 2021. szeptember 1-jétől egy évük lesz arra, hogy önként bevallják tényleges vagyonukat.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!