Politika | 2021. 06. 02. – 12:50 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Volodimir Zelenszkij elnök szerint Németország és Franciaország fél elismerni, hogy Oroszország részt vesz a donbaszi konfliktusban.

  1. Németország és Franciaország képviselői az „óvatos” diplomácia hívei, amellyel Ukrajna nem ért egyet

- jegyezte meg Volodimir Zelenszkij.

Ukrajna normandiai formátumú európai partnerei félnek elismerni Oroszországot a donbaszi konfliktusban részt vevő félként.  

Ezt az álláspontot osztják Németország és Franciaország képviselői is, akik a normandiai formátum vezetőinek legutóbbi tanácsadói találkozóján nem merték Oroszországot a konfliktusban részt vevő félnek nevezni - nyilatkozta Volodimir Zelenszkij elnök a Frankfurter Allgemeine Zeitung kiadványnak adott interjújában, amelyet az Elnöki Hivatal honlapján, június 1-jén, kedden tettek közzé – írja a Korrespondent.net hírportál.

Elmondása szerint a legutóbbi ülésen Dmitrij Kozak, az orosz elnöki adminisztráció helyettes vezetője és a Kremlben a donbászi ügyek kurátora azt kérdezte az európaiaktól, hogy Oroszország részt vesz-e a konfliktusban.

„Németország és Franciaország képviselői nem válaszoltak egyértelműen arra, hogy Oroszország részt vesz a konfliktusban. Ismét az „óvatos” diplomácia útjára léptek, amellyel Ukrajna nem ért egyet, mivel Oroszország részt vesz a konfliktusban” - mondta Zelenszkij,

hozzátéve, hogy ez egy példa arra, hogy hogyan zajlanak a normandiai tárgyalások.

Zelenszkij hangsúlyozta, hogy bár Oroszország álláspontja szerint Ukrajnának beszélnie kell a szeparatistákkal, de a minszki megállapodások szerint létezik háromoldalú kapcsolattartó csoport: Oroszország, Ukrajna és az EBESZ közvetítőként.  

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy orosz villámháborút is lehetségesnek tart Donbászon Volodimir Zelenszkij elnök, aki szerint az orosz csapatok akár folyosót is vághatnak a megszállt kelet-ukrajnai régióktól az ugyancsak megszállt Krímig.


Ha tetszett önnek a cikk, akkor kattintson az alábbi gombokra!

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!