MTI

| 2021. 06. 21. – 11:12 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szombaton tárgyalt georgiai hivatali partnerével, David Zalkalianival arról, hogy országaik kölcsönösen ismerjék el egymás koronavírus elleni oltási igazolásait - számolt be az UNIAN a kijevi külügyi tárca sajtószolgálatára hivatkozva.

A hírügynökség emlékeztetett arra, hogy erről megállapodást Ukrajna eddig Magyarországgal és Moldovával kötött - írja az MTI.

Ukrajna ugyanakkor nem ismeri el az orosz Szputnyik V vakcinát,

arra hivatkozva, hogy azt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) nem vette fel a sürgősségi helyzetekben történő használatra jóváhagyott oltóanyagok jegyzékébe.

Ezért azoknak a külföldieknek, akik a Szputnyik V oltást kapták, az Ukrajnába történő belépéshez

továbbra is szükségük van 72 óránál nem régebbi PCR- vagy gyorstesztre.

Továbbá minden külföldi beutazónak változatlanul kötnie kell koronavírusos megbetegedés kezelésére is kiterjedő egészségügyi biztosítást.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Magyarország és Ukrajna nemrég megállapodott abban, hogy a két ország elfogadja egymás oltási igazolását, és a beoltottak szabadon, karantén nélkül utazhatnak egymás országaiba. Azonban az ukrán-magyar határon az utazók azt tapasztalják, hogy a Szputnyik V oltással rendelkezőket nem engedik be Ukrajnába.

Forrás

MTI

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!