Kárpátinfo.net


| 2021. 06. 23. – 08:18 |
Fotó: Korrespondent.net

Hirdetés

Kárpátalján a rendőrségi fogda (СІЗО) vezetőjét a helyiségek felújítására kijelölt költségvetési források sikkasztása miatt tartóztatták le.

Kárpátalján őrizetbe vették a fogda vezetőjét. A bíróság június 22-én, kedden hozta meg a döntést.

Az információk szerint az illetőt elbocsájtották a munkahelyéről

– írja a Korrespondent.net hírportál a Nemzeti Rendőrség nyomán.

A nyomozók megállapították, hogy a cellák felújításakor 165 ezer hrivnya költségvetési forrást tulajdonítottak el. Ezzel az összeggel az elvégzett munka során a költségeket és a mennyiséget is túlbecsülték.

Az illetékesek összegyűjtötték a bizonyítékokat, és június 10-én az intézmény vezetője ellen Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 191. cikkelye (Vagyon kisajátítása, sikkasztása vagy lefoglalása hivatali helyzettel való visszaélés útján) értelmében megalapozott vádat emeltek. 

Június 22-én az Ungvári Városi Kerületi Bíróság bírója a gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyezte, óvadék fejében azonban szabadlábon védekezhet.  

A gyanúsítottat háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztésre ítélhetik. 

Az ügyben még tart a nyomozás.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Interpol által körözött férfit fogtak el az aknaszlatinai ellenőrző ponton. Egy 52 éves román állampolgár Fiat személygépkocsival érkezett az aknaszlatinai ellenőrző ponthoz, okmányai ellenőrzése során azonban működésbe lépett az Interpol adatbázisa.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!