Hirado.hu
| 2021. 06. 24. – 10:43 |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Megszűnik a kötelező maszkhasználat 5,5 millió koronavírus ellen beoltott ember elérése esetén - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón.

A legfrissebb kormányzati intézkedésekről tájékoztat Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Gulyás Gergely gratulált a magyar váltogatottnak - írja a Hirado.

Kiemelte, a csapat egy olyan csoportban kellett megküzdenie, ahol a világ öt legjobb csapata közül három benne volt a csapatba.

Jó volt tegnap magyarnak lenni, a német mérkőzés alatt – mondta Gulyás Gergely.

Öt és félmillió beoltott elérése után megszüntetik a maszkiveselést,

illetve védettségi igazolvány nélkül lehet majd menni a szállodákba és a fürdőkbe. A védettségi igazolványra a tömegrendezvényeken az öt és félmillió beoltott után is kelleni fog majd

A Schengeni határokon már nem lesz egészségügyi vizsgálat, illetve a román, szerb és horvát határon is a koronavírus előtti szabályozás lép életbe.

Július elsejétől elérhető lesz az uniós zöldkártya, ezt mindenki maga tudja majd letölteni az internetről.  

A közeljövőben pedig egy tájékoztatási kampány is indulni fog, hogy mindenki zökkenőmentesen szerezze meg a kártyát.

A jövő héten nemzeti konzultációt is indítanak az újraindítás utáni időszakról.

Továbbra is a legfontosabb feladat a gazdaság és a munkahelyek megvédése.

Úgy döntött, a kormány, a nemzetközi visszhangok tükrében, hogy

a pedofilellenes törvény is része lesz a nemzeti konzultációnak.

Miután több közel 13 ország is aláírt egy petíciót a magyar törvény ellen, így a magyar kormány a külügyminiszternek egy válaszlevelet is küldött, amelyben világossá teszik, hogy  a törvény csak a gyerekeket védi. A magyar kormány úgy véli a szülő feladata a szexuális felvilágosítás. Kiemelték azt is, hogy a törvény nem sérti az uniós törvényeket, összhangban van azzal.

Karácsony Gergely már elérte, hogy óriási a dugó a fővárosban. A kormány viszont nem fogja támogatni a dugódíj vezetését – válaszolta egy kérdésre Gulyás Gergely.

A Blaha Lujza tér felújítása is állami támogatással valósul meg. A főváros vezetése csúszásba van, így arra kérte a vezetés a kormányt, hogy később fejezhessék be azt. Mivel húzták a munkálatok elkezdését, így természetes, hogy drágább lett a felújítás.

Az, hogy egy villamos nem klimatizált, azért is érdekes, mivel Karácsony Gergely a főpolgármesteri kampány során, azzal támadta Tarlós Istvánt, hogy a metrókocsikban kánikula van. A városvezetés azóta sem klimatizálta a metrókat, most pedig klíma nélküli villamosokat tervez vásárolni – válaszolta a fővárosi villamos-beszerzésekkel kapcsolatban, amelyekben hírek szerint nem lesz légkondi.

A jelenlegi állás szerint

augusztus 20-án idén már lesz tűzijáték, illetve megszervezik az állami ünnepségeket is.

Úgy gondolják akkora már lesz mint ünnepelni, hiszen a mostani tudás szerint nincs olyan variánsa a koronavírusnak, amely ellen ne lennének hatékonyak az oltások – válaszolta Gulyás Gergely.

Hirdetés

Forrás

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!