Kárpátinfo.net


| 2021. 06. 25. – 10:49 | Ukrajna |
Címlapképünk illusztráció. Fotó: Internet

Hirdetés

Dmitrij Razumkov, a Legfelső Tanács elnöke egy sajtótájékoztatón arról nyilatkozott, hogy a megszállt donbászi területek elszakadásának kérdését nem lehet népszavazás elé terjeszteni.

Szavazhatnak a helyzet befagyasztásáért, de ez sem a legjobb kiút.

Zelenszkij elmondta, hogy több tervet is kidolgoztak a területek visszacsatolására. És ha ezeket a terveket nem sikerül végrehajtani, akkor megszakadhatnak a kapcsolatok a kormány és a donbászi lakosság között - írja az RBC.ua.

Azonban az elszakadásról való döntést csakis népszavazáson dönthetik el. 

Ott elhatárolódásról volt szó, mert az elfogadott törvény szerint lehetetlen a területi integritás megváltoztatása vagy a területi integritással kapcsolatos népszavazás elé terjesztett kérdések.

Az elszakadás története nem működik, azt hiszem, hogy az ukrán emberek biztosan nem fognak támogatni olyan kérdéseket, amelyek azzal kapcsolatosak, hogy elveszítjük a Krímet vagy a Donbász részét" - kommentálta Razumkov az elnök nyilatkozatát.

Elmondása szerint az elnök arról beszélt, hogy a Donbászi ügy folyamata bizonyos időre leállhat.

„De biztos vagyok abban, hogy ha befagyasztjuk ezt a folyamatot, még nehezebb lesz visszahozni” - tette hozzá Razumkov.

Hirdetés

Korábban hírt adtunk arról, hogy Volodimir Zelenszkij kifejtette, ha nem tudják számukra megfelelő módon visszacsatolni az elfoglalt területeket, akkor Donbász elszakadhat Ukrajnától. Ukrajna elnöke hangsúlyozta, hogy a régióval való kapcsolatok megszakításának kérdését népszavazásra bocsátják.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!