Kárpátinfo hetilap


| 2021. 06. 26. – 15:55 |

Hirdetés

„Boldog lehetsz, Izráel, van-e hasonló hozzád? Nép, amelyet védelmez az Úr! Ő a te segítő pajzsod és dicsőséges kardod. Hízelegnek majd ellenségeid, és te azok magaslatain lépdelsz.” (5Móz 33, 29)

Ma a hívő nép nevezi magát Isten népének, lelki Izráelnek. Szabad-e kérdeznem, hogy boldog emberek a hívők? Boldog vagy-e, kedves Olvasóm? Van-e védelmeződ, segítőd, ha kell, lesz-e valaki, aki  kiáll érted?

Vannak-e ellenségeid? Hányan, sokan? Nem is tudod? Ha nem tudnád, elárulom: nekem egy egész ördögsereg az ellenségem. Lesnek rám éjjel-nappal. Csapdát állítanak a lelkemnek még álmomban is! Tudom, hogy utánad is kullog néhány belőlük. Vigyázz, mert nagyon ravaszul támadnak!

A világ epekedik a boldogság után. De nem találják, mert nem lehet megvásárolni pénzért, szépségért, okosságért. A boldogság Isten áldásának a következménye, eredménye, gyümölcse. Minden embernek jár a boldogság, minden ember megkaphatja Isten áldását. Ha megígérem valakinek, hogy ma átadom az ajándékomat, akkor előbb találkoznom kell az illetővel, másként nem adhatom át. Isten találkozni akar minden emberrel, személyesen, mert mindenki számára van ajándéka.

A boldogság kívánása vagy remélése Isten nélkül csak remény és vágy marad. A sátán kezdettől azon fáradozott, hogy az ember szívét elfordítsa, eltávolítsa Istentől. Boldogságot, örömöt, békét, gazdagságot, nagy szerelmet, sikereket ígér. Akik elhiszik, akik engednek a kísértőnek, akik kinyújtják kezüket a tiltott dolgok után, akik áruba bocsátják testüket, lelküket a vélt boldogságért, soha nem boldogok igazán, tartósan.

Mindig  megtévesztette, megkísértette az embereket az a tévhiedelem, hogy „a boldogságomnak magam vagyok a kovácsa”. Sokan próbálkoztak, kovácsolgattak, de nem sikerült kikalapálni a tartós boldogságot. Apró, ideig-óráig taró örömöket nem lehet boldogságnak nevezni. Mert a boldogság egy benső lelkiállapot, az öröm csupán hangulat. Például: örülök, mert egy kedves tanítványomtól levelet kaptam ma. Boldog vagyok, mert az unokám átadta szívét Jézusnak. Boldog vagyok, mert békességem van az ő örök élete felől, biztonságban érzem életét Jézus mellett. Örülök, mert ma fel tudtam kelni, képes vagyok munkámat végezni. Boldog vagyok, mert tudom, hogy semmi nem történhet velem Isten tudta nélkül. Biztonságban érzem magam, békességem van annak a sok nyomorúságnak, veszélynek, gyilkosságnak, rablásnak ellenére, ami körülöttem, városomban történik naponta. Boldog lehetsz, boldog vagy, kedves Olvasóm, ha találkoztál már Istennel, ha már átadtad szívedet, életedet Neki. Népéhez tartozol, ahhoz a néphez, akit Ő véd.   

Lehet, hogy nem vagy gazdag, lehet, hogy egészséged is megromlott, talán ágyban fekszel, lehet, hogy magányos, elhagyott vagy, nem tartozol a sikeres emberek sorába, nincs rangod és hírneved. De szívedben ott a bizonyosság: Isten megígérte, hogy megőriz, megsegít, védelmez.

„Kicsoda olyan, mint te?” – kérdezi az ige. Bízzál, higyj, mert Ő a te pajzsod. Övé vagy és Neki gondja van gyermekeire, rád is. Nem úgy, mint azt a világ várja, kívánja. Lelkedbe senki nem lát, de nyugalmadat, békédet, bizalmadat érzik az emberek.

Lehet, hogy vannak ellenségeid, ne hadakozz ellenük, add át Istennek őket! Kérj áldást, megtérést életükre!

Meglátod mit cselekszik Isten a te javadra. „Az Úrnak kedveltje bátorságban lakozik Ő mellette, fedezi őt minden időben.” (Zsolt 32,7) Van kísértő, van veszedelem ebben a világban, de Isten tudta és engedélye nélkül semmi sem történhet az Ő gyermekeivel.

Jób igaz, istenfélő ember volt. Megkínozta a sátán, de életéhez nem nyúlhatott, mert az Úr nem adott rá engedélyt. Egyszer meghalt Jób is, de csak akkor, amikor az Úr engedélyezte. Ne félj és ne szomorítson, hogy neked kevesebb és más van, mint a rokonaidnak, szomszédoknak! Örvendj, mert neked biztonságod, békességed van!

Áldott vagy! Ki a te erősséged? Az áldást adó Isten! Életeddel terve és célja van! Veled más a terve, mint velem. Győzelemre viszi életedet, mert Ő hadakozik érted.

Nagy nemzetközi sportversenyeken, olimpiákon nem minden versenyző áll a dobogón, nem mindenki kap érmet. De azok, akik ott vannak, versenyeznek, küzdenek megfeszített erővel, mind képviselik az ő népüket, országukat. És hazatérve ünneplik őket. Mi is versenypályán küzdünk. Isten megváltott gyermekeiért, érted, kedves Olvasóm, és értem is egy egész angyali sereg izgul. Gondolom, ha nem is azzal az idegi-izgalommal, ahogyan mi izgulunk egy aranyérmes győzelemért, de a vágy, a szeretet, a figyelem biztosan ott van bennük.

Tudod-e, hogy várnak minket, várják a hazatérésünket? Tudod-e, hogy a neved fel van írva ott egy nagy könyvbe? Tudod-e, hogy nagy-nagy öröm volt a mennyben akkor, amikor te és én is döntöttünk Jézus Krisztus mellett, és átadtuk szívünket, életünket Néki? Ez igaz, meg van írva, hogy nagy öröm van a mennyben egy megtérő bűnös felett.

Kedves Olvasóm, boldog vagy-e? Kérlek, ne csak fuss, győzzél is! Győzhetsz! Mert a versenypályán melletted, veled együtt fut, halad Jézus. Ne add fel a küzdelmet!

Gyenge vagy, elfáradtál? Még tarts ki, a cél még előtted van és biztos, hogy Jézus győzelemre segíti életedet. Ő megígérte.

(Morzsák 4., 2006)

Dr. Tapolyainé Bartha Gizella

Hirdetés


  • A cikk a Kárpátinfo hetilap 25. évfolyamának 25. számában jelent meg.
  • Hetilapunkat megvásárolhatja terjesztőinknél, illetve előfizetheti a postán.
  • A Kárpátinfo hetilapot ONLINE is előfizetheti!
  • Lapunkat elolvashatja PDF formátumban is.

Kövessen minket a Facebook és az Instagram oldalainkon.
Iratkozzon fel a Telegram csatornánkra is.
Legyen jól informált!